MUDr. Milan Brázdil

Oficiální web, kde můžete položit dotaz: www.anoolomouc.cz
  • ANO 2011
  • Olomoucký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,68. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.10.2015 18:45:00

Jsme nedobří řidiči

Jsme nedobří řidiči

Dvakrát a dost. Rychlým jezdcům pohrozilo ministerstvo přísnějšími postihy.

Ministerstvo dopravy totiž plánuje zvýšení pokut za některé dopravní přestupky. Kromě finančních sankcí by se měl zvýšit i případný úbytek bodů spojený s prohřešky.

Například při překročení rychlosti v obci o 40 km/h nebo 50 km/h mimo obec by se horní sazba ve správním řízení zvýšila z 10 na 25 tisíc korun. Bodový postih by v tomto případě stoupl z pěti na šest. Kromě toho by se měla zavést také bloková pokuta 5 000 korun. Opakované překročení rychlosti by vzhledem ke zvýšení bodového postihu pro řidiče znamenalo automaticky pravidlo „dvakrát a dost“, tedy roční zákaz řízení.

„O následcích dopravních nehod, často také fatálních, bych mohl vyprávět. Jsem pro zvýšení trestů za vysoké překročení rychlosti v obcích a rozhodně také za jízdu pod vlivem alkoholu a omamných látek. Zbytečné riskování a bezohlednost na silnicích plodí jen další a další lidské tragédie,“ říká olomoucký poslanec za Hnutí ANO a lékař Milan Brázdil, který dlouhá léta působí jako zdravotnický záchranář. Svou profesi s posláním záchrany lidských životů ve dnech volna neopustil ani coby zákonodárce.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama