Česká Lípa [okres Česká Lípa]

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.11.2015 10:00:41

Město zvýší počet parkovacích automatů

Město zvýší počet parkovacích automatů

Město Česká Lípa rozšíří od 1. prosince 2015 počet parkovacích automatů. Během listopadu, kdy bude probíhat výměna automatů, nabídne motoristům parkování zdarma, kromě parkování u Banca, kde závora a výběrčí zůstane do konce roku.

 

Město Česká Lípa rozšíří od 1. prosince 2015 počet parkovacích automatů. Během listopadu, kdy bude probíhat výměna automatů, nabídne motoristům parkování zdarma, kromě parkování u Banca, kde závora a výběrčí zůstane do konce roku.

Místo dosavadních třinácti pronajatých parkovacích automatů jich město do ulic instaluje celkem dvacet. Nově je řidiči najdou u KD Crystal a v Žižkově ulici. A od Nového roku také U Banca, kde automaty nahradí obsluhu parkoviště. Radní si od tohoto rozhodnutí slibují nejen vyšší příjmy do městské pokladny, ale také regulaci a lepší řád v parkování.

„Pronájem parkovacích automatů, umístěných na stávajících placených parkovištích, nám končí poslední říjnový den. A tak během listopadu, kdy bude probíhat výměna automatů, nabídneme motoristům parkování v České Lípě zdarma, kromě parkování u Banca, tam závora a výběrčí zůstane do konce roku,“ uvedl místostarosta města Juraj Raninec.

Od prosince má na svých místech stát dvacet nových parkovacích automatů. Lidé je najdou na původních placených parkovištích U Synagogy, U Vodního hradu, v ulici Erbenova, v ulici U Synagogy, v ulici Moskevská, v ulici Mariánská, v ulici Zámecká, na Jeřábkově náměstí a na náměstí Tomáše Garrigua Masaryka a nově u KD Crystal a v ulici Žižkova. Od 1. ledna 2016 U Banca.

Na parkovištích pro krátkodobé parkování v zónách A, B a C je vždy první čtvrthodina zdarma. U KD Crystal, v zóně D je stanovena paušální platba 30 Kč za stání vozidla v provozní době parkoviště.

„Kontrolou nad dodržováním pravidel jsou pověřeni strážníci městské policie,“ řekl Raninec.

Radní již ve svém dřívějším nařízení vyřešili dlouhodobé parkování občanů bydlících v dotčených částech centra města, zde sídlících podnikatelů, hoteliérů a taxikářů, kteří využívají parkování v ulicích Sokolská a Mariánská.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama