Ivo Vašíček

Právo na informace a ochranu soukromí
  • Piráti
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.03.2011 1:05:07

Co udělám, když mě zvolíte senátorem!

Co udělám, když mě zvolíte senátorem!

Jsem přesvědčen, že otevření státu občanům významně omezí korupci a zneužívání moci.

Chci realizovat celkem účinnou metodu, která značně omezí rozkrádání. Chci, aby měl každý občan právo vědět vše o činnosti státu a zejména o jeho nákladech. Každý úřad musí všechny výdaje zveřejňovat od samého počátku, od úrovně záměru. Veřejný musí být proces schválení až po výběr na Internetu. Zveřejňovat se musí i průběh a výsledek nákupu, včetně jeho hodnocení.

Budu podporovat jakékoliv aktivity vedoucí k větší otevřenosti státu vůči občanům.

Budu koordinovat tvorbu potřebné legislativy (její základy jsou v Pirátské protikorupční strategii a příslušné diskusi). Z rozpočtu senátora lze takovou práci i financovat.

Podporuji a budu podporovat jakékoliv podobné iniciativy kohokoliv.

Současně budu pátrat v dokumentech a zveřejňovat je. Stát, který nezveřejňuje své náklady, se snadno vymkne občanské kontrole. Stát musí sloužit občanům! Občané mají právo na informace o hospodaření státu.

Senátor má větší přístup k informacím než občan. Mnoho informací mohu sdílet zadarmo na Internetu. Zadarmo ne, snadnější přístup k informacím voliči zaplatí lístkem s mým jménem vhozeným do urny v senátních volbách.

K práci na otevírání státu občanům jsem připraven a bavila by mne. Být Pirátem mě taky baví. To co mě baví, dělám obvykle dobře. Jsem obklopen lidmi, kteří mi v mnohém rádi pomohou.

Např. Pirateleaks je funkčním zveřejňovacím webem. Koordinátor a mluvčí projektu, Jakub Michálek mi přislíbil, že bude můj asistent. Jsem přesvědčen, že budeme společně velice výkonní.

Politicky jsem byl aktivní při odstraňování komunistických papalášů. Když se změna podařila, přestala mne politika zajímat. Nyní mám pocit, že jsme v podobné situaci, jen je těch papalášů víc a více nás okrádají. Chci se jich zase zbavit, proto jsem znovu politicky aktivní.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama