ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.11.2015 15:28:39

Kraj přispěje ke zlepšení dopravy v Mladé Boleslavi

Kraj přispěje ke zlepšení dopravy v Mladé Boleslavi

Výstavbou Severovýchodní tangenty investice Středočeského kraje do rekonstrukcí komunikací v Mladé Boleslavi nekončí.

„V příštím roce chceme ve spolupráci s městem realizovat další projekt s názvem Rozšíření třídy Václava Klementa. V současné době se k této stavbě připravuje projektová dokumentace,“ informoval hejtman Středočeského kraje Miloš Petera (ČSSD).

Rozšíření třídy Václava Klementa bude, podobně jako severovýchodní tangentu, realizovat Středočeský kraj, který na stavbu získá dotaci ze Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI) ve výši přibližně 142 milionů korun.

Akci připravuje město Mladá Boleslav, které se zavázalo zajistit vydání pravomocného územního a stavebního povolení. „Město Mladá Boleslav bude rovněž hradit ostatní náklady stavby, které nebudou placeny ze státní dotace. Jedná se především o výkupy stavbou dotčených pozemků, nájmy za zábory pozemků a zejména vypracování potřebných projektových dokumentů,“ vysvětlil hejtman Petera.

Třída Václava Klementa je páteřní komunikací Mladé Boleslavi. Spojuje centrum města s průmyslovou zónou, ve které sídlí automobilka Škoda. Během plánované rekonstrukce bude ulice rozšířena, zvýší se její kapacita a budou rovněž upraveny křižovatky a na ně navazující prostranství (zeleň a chodníky). Po dokončení bude tato dopravní tepna přeřazena do silniční sítě kraje.

Předpokládané stavební náklady celé akce včetně projekčních nákladů jsou předběžně odhadnuty okolo 233 milionů korun.

„Zatím se uskutečnilo jen jedno koordinační jednání všech dotčených stran. Město nyní zajišťuje studii, na jejímž základě budou pokračovat další projekční práce. Stavbu bychom chtěli realizovat po roce 2016,“ doplnil hejtman Miloš Petera.

Závěrem upozornil, že Středočeský kraj chce prostřednictvím SFDI financovat i další důležité dopravní projekty, jako je například obchvat Kralup nad Vltavou a propojení rychlostní komunikace R7 s dálnicí D8. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama