Ing. et Ing. Martin Šmída

Politika nové generace
  • Piráti
  • Olomoucký kraj
  • krajský radní
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,96. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.11.2015 7:58:48

O co těm teroristům jde? O mezilidskou nenávist a strach. Nenechme je vyhrát.

O co těm teroristům jde? O mezilidskou nenávist a strach. Nenechme je vyhrát.

Pařížské útoky otřásly všemi lidskými bytostmi. I já vyjadřuji nejhlubší soustrast a modlím se za Paříž a celou Francii.

 Zamýšlím se nad motivací těch teroristů. Z dostupných informací se prý může jednat o odvetu za bombardování Lybie či Sýrie. Možná útočníci věří v mučednickou smrt a odměnu na nebesích. Možná kombinace obojího, nevíme.Ať se na to dívám jakkoli, jediný společenský důsledek těchto činů je narůstající strach a nenávist. A to je asi i pravý důvod, proč tyto činy teroristé páchají. Přejí si válku, přejí si nenávist, přejí si strach, přejí si násilí. Nenechme je vyhrát. Neuplatňujme kolektivní vinu, nepřiživujme nenávist mezi kulturami, vždyť takové útoky musí přece odsoudit všichni myslící a cítící lidé. Zůstaňme jimi a neplňme přání teroristů. 
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama