Pavol Lukša

č. 1, Moravskoslezský kraj
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,99. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.11.2015 8:49:43

Nesmíme zapomenout

Nesmíme zapomenout

17. listopad 1939 a 17. listopad 1989 jsou nezapomenutelné okamžiky naší historie. 17. listopadu 1939 zaútočili nacisté na vysokoškolské studenty, stovky poslali do koncentračních táborů, desítky jich zavraždili a uzavřeli české vysoké školy.

17. listopadu 1989 opět studenti vyvolali protesty proti totalitní vládě a dokázali zvednout lidi k sounáležitosti, a tím i docílit pádu mocenského režimu a nastolení svobody v naší republice. Rozhodně to nebyla procházka růžovým sadem, ale přes všechna možná zklamání je nutné brát listopad 1989 jako začátek svobody a možnosti žít tak, jak si skutečně přejeme a je jen na nás, jak tuto možnost využijeme. Tento den je třeba poklonit se památce studentů, kteří obětovali své životy v roce 1939 i těm, kteří pozvali lidi do ulic 17. listopadu 1989. V roce 1989 zvítězila demokracie a touha po životě, který nebude nijak omezován. Jak s tímto bohatstvím dokážeme hospodařit pro sebe i své potomky, zhodnotí dějiny. Letošní 17. listopad však s sebou nese i pachuť 13. listopadu 2015, kdy teroristický útok vzal životy stovkám nevinných lidí. Francie se zahalila do smutku a s ní i celý svět. Přesto jde život dál a nesmíme podléhat strachu a hrůze, protože toto je přání teroristů. Žádný stát světa není imunní proti jejich útokům, a to je důvod, aby se politické reprezentace dovedly dohodnout v boji proti terorismu, a tak ochránily životy nevinných lidí. Rozdílnost politických názorů by rozhodně neměla být překážkou této dohodě. Musí zvítězit rozum a touha, aby životy, které vyhasly ve Francii, již neměly následníky a terorismus byl odsouzen k zániku. I toto je poselství 17. listopadu 2015.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama