ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.11.2015 15:08:25

Výměna zdrojů tepla na pevná paliva v rodinných domech ve Středočeském kraji 201

Výměna zdrojů tepla na pevná paliva v rodinných domech ve Středočeském kraji 201

Středočeská krajská rada v pondělí 16. listopadu odsouhlasila obsah Programu a Výzvy „Výměna zdrojů tepla na pevná paliva v rodinných domech ve Středočeském kraji 2015–2018“.

 

Na jejichž základě budou občané Středočeského kraje seznámeni s konkrétním datem, od kdy budou moci podávat své žádosti na poskytnutí dotace na výměnu zdrojů na pevná paliva v rodinných domech.

Program a text výzvy „Výměna zdrojů tepla na pevná paliva v rodinných domech ve Středočeském kraji 2015–2018“ bude po jejich schválení Zastupitelstvem kraje viset po dobu 30 dnů na úřední desce Středočeského kraje. Po jejich uplynutí budou moci žadatelé svoji žádost o dotaci podat u krajského úřadu. „Rada obsah obou dokumentů doporučuje zastupitelům schválit s tím, že chceme, abychom o něm mohli veřejnost informovat již od 14. prosince 2015 a aby bylo možné od 15. ledna příštího roku podávat žádosti,“ sdělil hejtman Miloš Petera (ČSSD). Podotkl také, že kraj zatím stále čeká na rozhodnutí Ministerstva životního prostředí o udělení dotace ve výši téměř 518 milionů korun.

Podle letošních pravidel přidělování finanční podpory fyzickým osobám je předmětem podpory výměna kotle na pevná paliva s ručním podáváním tepla za tepelné čerpadlo, kotel na pevná paliva, plynový kondenzační kotel, instalace solárně-termických soustav pro přitápění nebo přípravu teplovodního vytápění či „mikro“ energetická opatření. „V případě, že se občané již pustili do výměny starého kotle za ekologický zdroj tepla, nesmí zapomenout pořídit fotografie zapojení kotle na otopnou soustavu a do komínového tělesa. Jinak by nemohla být dotace uznána,“ připomněl hejtman.

K výměně starého kotle je též nutné provést tzv. mikro opatření, jehož vhodnost potvrdí energetický specialista. Podle pevně stanovených pravidel výzvy musí Středočeský kraj do roku 2018 vyměnit 3 460 kotlů. A protože je počet kotlů sledovaným indikátorem výzvy, hrozí kraji za jeho nesplnění sankce.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama