Pavol Lukša

č. 1, Moravskoslezský kraj
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,99. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.11.2015 8:12:31

Zemanův políček demokracii

Zemanův políček demokracii

Nikdo z nás nezapomene na 17. listopad 1939, kdy fašisté zakročili proti studentům českých vysokých škol a školy uzavřeli.

Nezapomeneme ani na 17. listopad 1989, kdy taktéž studenti vyšli do ulic a postavili se proti diktatuře komunismu a stáli tak u zrodu jeho pádu. Žijeme ve svobodné a demokratické zemi, ale zřejmě si tu demokracii a svobodu představujeme každý jinak. Absurdní až zrůdný nádech měl včera začátek oslav 17. listopadu na pražském Albertově. Místo kolem pamětní desky, která připomíná, odkud v roce 1989 vyrazil pochod studentů na Národní třídu, policie neprodyšně uzavřela. Albertov byl zablokován pro příznivce prezidenta Zemana. Poprvé od listopadu 1989 tak nemohli studenti položit květiny k pamětní desce, která symbolizuje aktivitu studentů, a museli ustoupit oslavné akci pro prezidenta. Dá se říct, že tolik proklamovaná svoboda a demokracie dostaly včera na Albertově notně na frak. Zeman na pódiu souzněl s Konvičkou a jejich příznivci tleskali svým oblíbencům. Albertov 2015 byl bez studentů, a to je pořádná facka demokracii. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama