MUDr. Vít Kaňkovský

  • KDU-ČSL
  • Vysočina
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.11.2015 16:11:29

Poslanec Kaňkovský nepodpořil obří silniční zakázku za 400 milionů

Poslanec Kaňkovský nepodpořil obří silniční zakázku za 400 milionů

Riziko neprůhledných výběrových řízení ....

Vysočina – Riziko neprůhledných výběrových řízení vedlo poslance a krajského zastupitele Víta Kaňkovského (KDU-ČSL) k tomu, že na krajském zastupitelstvu 10. 11. nepodpořil vypsání výběrového řízení na obří „balík“ oprav silnic, mostů a opěrných zdí za 400 milionů korun (bod 53) pro Krajskou správu a údržbu silnic. Kraj zakázku v takové výši vypsal vůbec poprvé v historii. 

Kaňkovský se na zastupitelstvu náměstka Libora Joukla ptal, co vůbec silničáře vede k tak velké zakázce a jaký objem prací zůstane pro ně samotné. Náměstek potvrdil, že dosud se vždy vypisovala každá zakázka zvlášť. Sloučení je prý důsledkem obavy z výtek, že došlo k účelovému dělení zakázky. Tato odpověď ale poslance Kaňkovského neuspokojila, takže pro tento bod ruku nezvedl.

„Nechci malovat čerta na zeď, ale odůvodnění této rozsáhlé zakázky ze strany Krajské správy a údržby silnic ani ze strany vedení kraje mne nepřesvědčilo o tom, že jde o správný krok. Sice se do každé malé zakázky z balíku může přihlásit menší firma, ale celá zakázka může být zdrojem různých kartelových dohod, kvůli kterým mimochodem právě před pár dny padla dvoumiliardová pokuta ÚOHS,“ vysvětlil zastupitel.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama