Jan Hamáček

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,88. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.11.2015 22:47:00

Politika sice nepatří do sportu...

Politika sice nepatří do sportu...

Předseda Poslanecké sněmovny Jan Hamáček přednesl projev při zahájení 44. Valného shromáždění Evropských olympijských výborů.

Ve svém vystoupení zdůraznil, že politika sice nepatří do sportu, ale sport může naopak významně přispět k překonání politických, ideových nebo náboženských rozdílů. Citoval pak předsedu MOV Thomase Bacha v tom smyslu, že sport a politika se musí vzájemně respektovat, být vzájemně neutrální, ale musí spolupracovat. Předseda PSP ČR pak vyzdvihl hodnotu olympijských idejí.

Valné shromáždění EOC se vrací do Prahy po 16 letech, přičemž před 12 lety zde zasedal Mezinárodní olympijský výbor. "Jde o velmi významné setkání sportovních diplomatů, kteří podobně jako politici musí hledat kompromisy, " doplnil Jan Hamáček. V závěru vystoupení popřál jsem účastníkům shromáždění, aby si stihli užít i krás Prahy.

Jan Hamáček vystoupil na valném shromáždění EOC (20. 11. 2015)

Jan Hamáček vystoupil na valném shromáždění EOC (20. 11. 2015)
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama