Česká Lípa [okres Česká Lípa]

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.11.2015 10:42:39

Sociální služby města České Lípy mají novou ředitelku

Sociální služby města České Lípy mají novou ředitelku

Ředitelkou příspěvkové organizace Sociální služby města České Lípy se od 1. prosince 2015 stane Mgr. Jitka Dočkalová. Zvítězila ve výběrovém řízení na tuto pozici, kterou českolipská radnice vyhlásila, když se dlouholetá ředitelka Mgr. Eva Stehlíková

 

Ředitelkou příspěvkové organizace Sociální služby města České Lípy se od 1. prosince 2015 stane Mgr. Jitka Dočkalová. Zvítězila ve výběrovém řízení na tuto pozici, kterou českolipská radnice vyhlásila, když se dlouholetá ředitelka Mgr. Eva Stehlíková rozhodla odejít jinam.

„Radní schválili jmenování magistry Dočkalové do funkce jednohlasně, jednoznačné bylo i její vítězství ve výběrovém řízení, především pro její dlouholeté zkušenosti, iniciativy, praxi ve sféře sociálních služeb, věrohodnou koncepci, ale také pro schopnost empatie a vedení spolupracovníků,“ komentovala výběr starostka Romana Žatecká.

Nová ředitelka Jitka Dočkalová je absolventkou studijního oboru sociální práce na Masarykově univerzitě v Brně a v sociálních službách působí prakticky celý život. Pracovala jako inspektorka sociálních služeb u poskytovatelů registrovaných sociálních služeb, ředitelka komunitního centra, vedla občanské sdružení v sociální oblasti.  Zkušenost získala rovněž jako vedoucí sociálního a školského odboru na Městském úřadě v Doksech, nebo jako lektorka kvalifikačních kurzů pro pracovníky v sociálních službách. Pět let zajišťovala pečovatelskou službu, ale také vedla ubytovnu pro osoby bez přístřeší a také azylový dům pro matky s dětmi.

Jako ředitelka Sociálních služeb v České Lípě chce udržet a rozvíjet fungování příspěvkové organizace, která bude mít spokojené uživatele, zaměstnance i zřizovatele. A kde pravidlem bude efektivní vynakládání peněz a rovněž efektivní využití lidských zdrojů.

Výběrového řízení na ředitele příspěvkové organizace se zúčastnili čtyři kandidáti.



Více o p. o. Sociální služby města Česká Lípa:


Příspěvková organizace Sociální služby města České Lípy se zabývá poskytováním sociálních služeb, služeb sociální péče a sociální prevence, které zajišťuje pro občany České Lípy a spádových obcí. Hospodaří s rozpočtem 33 milionů korun a zaměstnává 55 lidí.


Azylové domy Dům humanity a Dům rychlé pomoci poskytují své služby osobám bez přístřeší, dospělým mužům a ženám i rodičům s dětmi.


Pečovatelská služba pomáhá seniorům a osobám se zdravotním postižením, kterým již nestačí síly na zvládání péče o sebe a svou domácnost. Pracovnice pomáhají klientům s osobní hygienou, přípravou a podáním jídla a pití, se zajištěním stravy, dovážkou či donáškou oběda, vyřídí nutné pochůzky, zajistí běžný nákup, úklid domácnosti, praní a žehlení prádla či doprovody k lékařům.


Domov pro seniory LADA poskytuje pobytovou sociální službu včetně ošetřovatelské péče seniorům, kteří jsou z důvodu ztráty soběstačnosti závislí na pomoci druhé osoby a nemají nikoho, kdo by jim potřebnou péči poskytl doma.


V Domě s pečovatelskou službou na Ladech a v Penzionu s pečovatelskou službou Na Blatech má Město Česká Lípa pro seniory 169 bytů zvláštního určení.


Klub důchodců (KD), zajišťuje společenské, kulturní a jiné zájmové činnosti. Pořádá výlety do divadel, zájezdy po památkách České republiky, taneční zábavy a různé přednášky. Činnost koordinuje výbor složený z členů KD.



Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama