Jiří Daněk

Stát se má řídit jako stát!
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,32. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.12.2015 0:40:39

A já se ptám, co by vlastně měli chudí dělat?

A já se ptám, co by vlastně měli chudí dělat?

Je možné v dnešní demokracii pochybovat nad volebním právem?

 Právě na tuto otázku bych se rád zeptal Ing. JUDr. Dušana Třísky, CSc. v reakci na prohlášení, že chudí by neměli volit! Kdyby zrovna tento vzdělaný muž nemohl za současný stav těchto lidí, tak bych to snad i chápal... 

Cituji:

"Znovu bychom měli zvážit princip všeobecného a rovného volebního práva, díky kterému je politické rozhodování ovlivňováno stále širší skupinou sociálně deprivovaného, neproduktivního či dokonce vyloučeného obyvatelstva. Následný růst finančních transferů (dotací a sociálních podpor) totiž pouze zhoršuje sociální mobilitu, která jediná je skutečným klíčem k řešení uvedeného problému," tvrdí Tříska v Hospodářských novinách.

Sice chápu obavy lépe situované třídy, že by opět mohli přijít o své těžce vybudované kapitály, ale každý člověk v naší zemí má právo volit a jestli odborný asistent na VŠE v Praze má tendenci popírat práva základní listiny práv, asi už by neměl přednášet ani spolupracovat s žádnou institucí (vyjma policie)! Právě kvůli těmto lidem je potřeba aby se voleb účastnila většina českých obyvatel...

P. Tříska; je jeden z hlavních autorů "velké privatizace", která jako první zneužila finanční a investiční negramotnost občanů ČR, což samozřejmě jako člen StB, vystudovaný právník a ekonom samozřejmě věděl!!!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama