Česká Lípa [okres Česká Lípa]

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.12.2015 8:07:55

Veřejné uznání převzalo osm osobností České Lípy

Veřejné uznání převzalo osm osobností České Lípy

Osm občanů města České Lípy získalo ocenění Poděkování starostky. Během slavnostního aktu, který se uskutečnil poprvé v reprezentativních prostorách českolipské vily Hrdlička, a nově i v době adventu. Laureáti převzali -místo dosud předávané skleněné

 

Osm občanů města České Lípy získalo ocenění Poděkování starostky. Během slavnostního aktu, který se uskutečnil poprvé v reprezentativních prostorách českolipské vily Hrdlička, a nově i v době adventu. Laureáti převzali -místo dosud předávané skleněné plastiky- šperk, stylizovaný do podoby lipového listu, který vychází z nového loga města. K ceně náleží i dar deset tisíc korun.

Starostka Romana Žatecká vyzdvihla a ocenila přínos osmi významných obyvatel pro život ve městě, pro spoluobčany.

„Je to ocenění za to, co jste vykonali ve prospěch našeho města a jeho občanů, za což Vám všem, nominovaným i oceněným, právem náleží projev veřejné úcty a obdivu. Bez podobných lidí by byl náš českolipský život mnohem chudší. Chyběla by v něm řada nadšenců do kultury, sportu, charity i dobré skutky pro druhé,“ prohlásila starostka Žatecká. „Je to vyjádření naší hrdosti na město, kde žije a pracuje řada zajímavých a činorodých lidí, kterých si vážíme.“ 

Radnice chtěla tuto společenskou událost oživit a pojmout jinak, než bylo léta zvykem, a proto nezměnila pouze místo konání, ale i roční dobu: „Ano, jako starostka jsem nechtěla Poděkování předávat v rámci letních slavností města. Bylo mi líto, aby tak významná událost zapadla mezi lunaparkem a stánkovým prodejem slavností. Poděkování si podle mne zaslouží svůj vlastní termín a doba adventu je k tomu jako stvořená,“ uvedla starostka Žatecká.

Tradice udělování poděkování starostů lidem, kteří si za své počínání zaslouží veřejné uznání, trvá v České Lípě již 16 let. Na páteční podvečer (11. 12.) byli do vily pozváni všichni Českolipané, které na cenu nominovala veřejnost. Celkem 24 osobností, ze kterých ceny v jednotlivých kategorií získal/la:

  • Renata Grolmusová, za dlouhodobou práci v oblasti kultury

  • Josef Polák, za dlouhodobou práci v oblasti práce s mládeží

  • Jiří Reichl, za dlouhodobou práci v oblasti sportu

  • Pavla a Miroslav Bošovi, za dlouhodobou práci v oblasti sociální a zdravotní

  • Karel Steiner, v kategorii „nositel tradic českého řemesla“

  • Dana Michutová, za projev lidskosti

  • Martin Voska, za celoživotní práci v oboru



Starostka města složila při slavnostní události také mimořádnou poklonu sedmatřicetiletému panu Š. z České Lípy, který před několika dny pomohl staré ženě, kterou přepadl, zranil a snažil se oloupit zatím neznámý mladík. Pan Š. okamžitě reagoval na volání o pomoc a díky jeho zásahu zachránil kabelku s doklady a kreditní kartou, kterou důchodkyni lupič sebral. Na slavnostní událost ve vile Hrdlička se Radek Š. nemohl dostavit, protože musí pečovat o nemocnou dceru.



Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama