ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,12. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.12.2015 17:01:02

Hejtman navštívil chodovské gymnázium

Hejtman navštívil chodovské gymnázium

Hejtman Martin Havel zavítal na Gymnázium a střední odbornou školu Chodov. Ředitelka školy Eva Temňáková jej informovala o tom, jak se žáci školy a učitelé sžívají s přestěhováním do nových prostor. Společně pak prošli učebny i zázemí školy.

Chodovské gymnázium se na počátku školního roku přemístilo do prostor, kde původně sídlil druhý stupeň 1. základní školy v Komenského ulici. „S novým sídlem školy na pěší zóně jsme velmi spokojeni, už teď plánujeme drobné investice i větší projekty, které by ještě měly zlepšit prostředí ve škole a zkvalitnit výuku. Do konce roku se chystáme k výměně světel na chodbách, což by kromě intenzivnějšího osvětlení mělo přinést i úspory. V budově jsou nevyhovující elektrorozvody a řešíme problém s topením. V budoucnu bychom chtěli také vybudovat nové laboratoře nebo jazykovou učebnu,“ uvedla ředitelka školy Eva Temňáková. Hejtman ji seznámil s investicemi kraje do škol. „V uplynulých dnech skončila velká rekonstrukce a dostavba gymnázia v Karlových Varech, ale průběžně plánujeme i menší investice napříč krajskými školami,“ dodal.

Diskutovalo se také o nově otevřeném oboru zaměřeném na průmyslovou ekologii. „Věřím, že o obor bude čím dál větší zájem. Kromě výuky pracujeme s žáky na záměru vytvořit na pozemku za školou jednak prostor pro pěstování rostlin, ale také „zahradní učebnu“, kde by mohly jednotlivé třídy absolvovat například hodiny výtvarné výchovy nebo občanské nauky,“ vysvětlila ředitelka. Ta také provedla hejtmana učebnami a popsala mu, jak je škola zabezpečena proti vstupu cizích osob. Hejtman připomněl, že kraj odstartoval projekt zabezpečení středních škol. „V příštím roce na pořízení kamer a elektronických zařízení vynaložíme z krajského rozpočtu 15 milionů korun. Rozhodně nechceme dělat ze škol vězení, ale musíme ochránit děti před případným nebezpečím,“ uzavřel Martin Havel.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama