ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.12.2015 22:09:12

Projekt Čisté povodí Svratky pokračuje

Projekt Čisté povodí Svratky pokračuje

Projekt Čisté povodí Svratky, zaměřený na vyřešení dlouhotrvající špatné kvality vody v přehradních nádržích Brno a Vír vlivem přemnožených sinic – cyanobakterií, bude pokračovat i v příštích letech.

 


 Umožňuje to smlouva o poskytnutí dotace z krajského rozpočtu ve výši 2,815 milionu korun, kterou v úterý 8. prosince 2015 podepsali hejtman Michal Hašek a generální ředitel státního podniku Povodí Moravy Jan Hodovský.
Dotace je určená na podporu provádění opatření na Brněnské údolní nádrži podle projektu „Realizace opatření na brněnské údolní nádrži, II. etapa 2013-2017“.

V území povodí řeky Svratky se budují čistírny odpadních vod, které jsou podporovány zejména z Operačního programu Životní prostředí, ale i z krajského rozpočtu. Díky realizaci řady opatření v celém povodí nad Brněnskou údolní nádrží má koncentrace celkového množství fosforu na přítoku do nádrže setrvale klesající tendenci. Do doby výrazného snížení celkového množství fosforu na přítoku do nádrže bude Povodí Moravy s.p. i nadále zajišťovat dobrou kvalitu vody opatřeními přírodě blízkými.
Půjde zejména o zajištění aerace (provzdušňování) vodního sloupce, srážení fosforu na přítoku, odstraňování biomasy z hladiny a zajištění monitoringu kvality vody a sledování zdravotního stavu vodních živočichů.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama