Ing. Jindřich Vařeka

  • BPP
  • Příbram
  • městský radní
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.01.2016 20:52:00

Fabián na Nový rok symbolicky odemkl CHKO Brdy

Fabián na Nový rok symbolicky odemkl CHKO Brdy

Brdy se úderem půlnoci 1. 1. 2016 staly Chráněnou krajinnou oblastí a otevřely se svým prvním návštěvníkům.

 U této příležitosti dnes uspořádalo město Příbram neformální oslavu této události v Příbrami – Orlově, jednom z nástupních turistických míst do Brd. Někteří se z Příbrami do Orlova svezli historickým autobusem příbramských technických služeb, ale zájem byl tak veliký, že se bohužel na některé nedostalo.

Na čtyři stovky turistů, cyklistů, Sokolů a dalších spolků a návštěvníků vyslechlo při zahájení slavnosti zajímavé informace o minulosti území, poté šťastné časy a čilý turistický ruch nově vzniklé CHKO Brdy popřál i starosta města Příbrami Jindřich Vařeka spolu s místostarostou Václavem Švendou, a nakonec došlo i k setkání s Fabiánem, vládcem a pánem brdských lesů, který je široké veřejnosti symbolicky otevřel: „Pohoří Brdské dnem tímto natrvalo odemykám k všelikému prospěchu, blahu a libosti všeckněm lidem počestným a vůle nejlepší a jim je zůstavuji, aby nikdo již více nemohl je užíti k prospěchu sobeckému, neb rejdům nekalým. Toto pohoří nechť je nadále otevřeno v každou dobu roční pro všeckny lidi dobré vůle a úmyslů čistých, aby v něm čerpali sílu, smír ducha a city povznášející, ku konání svému bohulibému.“

Svoji novou techniku, určenou na udržování pořádku v Brdech, na místě předvedla také Policie České republiky. Pak se spolu s příbramskými turisty zájemci vydali na vycházku na vrchol hory Třemošná (779 m) a vyhlídku Kazatelna.

CHKO Brdy se tak po devadesáti letech otevřely veřejnosti.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama