Ing. Jiří Rozbořil

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,68. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.01.2016 16:50:00

Na výměnu starých kotlů bude možné žádat od 22. února

Na výměnu starých kotlů bude možné žádat od 22. února

Tzv. kotlíkovou dotaci vyhlašuje Olomoucký kraj poprvé. Hejtmanství občanům rozdělí přes 166 milionů korun. O dotaci na výměnu starých kotlů mohou žádat vlastníci nebo spoluvlastníci rodinných domů.

Dotace z Operačního programu Životní prostředí 2014-2020 je určena na výměnu stávajícího kotle na pevná paliva s ručním přikládáním, tepelné čerpadlo a plynový kondenzační kotel. Podmínky pro přijetí žádostí a čerpání dotace jsou zveřejněny na webových stránkách krajewww.kr-olomoucky.cz/kotlikovedotace.

„Česká republika se dlouhodobě potýká se znečištěným ovzduším. Téměř 90 % celkových emisí karcinogenního benzo(a)pyrenu a téměř 40 % celkových emisí prachových částic PM10 pochází ze sektoru lokálního vytápění domácností. Staré kotle svým jedovatým kouřem ohrožují zdraví naše, našich dětí i sousedů. Proto považujeme za zcela zásadní, že můžeme spustit kotlíkové dotace pro občany ve všech krajích České republiky. Jsem přesvědčen, že se nám díky této kotlíkové revoluci podaří významně zlepšit kvalitu ovzduší v celé ČR. Do roku 2020 máme na tzv. kotlíkové dotace připraveno celkem 9 miliard Kč z fondů EU na výměnu až 100 000 starých kotlů. Věřím, že o příspěvek na nové kotle bude velký zájem – ukázaly to už výzvy z předchozích let, které financovalo MŽP spolu s kraji. V některých regionech lidé stáli na dotaci dlouhé fronty a alokace byla vyčerpána i během jednoho či dvou dnů,“ připomíná ministr životního prostředí Richard Brabec.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama