Jan Hamáček

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,88. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.01.2016 12:35:00

Uprchlická krize má právě na Bavorsko značný dopad, proto je jeho vláda aktivní

Uprchlická krize má právě na Bavorsko značný dopad, proto je jeho vláda aktivní

Předseda sněmovny Jan Hamáček se setkal s bavorskou ministryní Beate Merk.

Předseda Poslanecké sněmovny Jan Hamáček se dnes setkal s ministryní pro evropské záležitosti Svobodného státu Bavorsko Beate Merk. Při jednání došlo na řadu témat od uprchlické krize až po studentské stáže.  

„Uprchlická krize má právě na Bavorsko značný dopad. V loňském roce do této spolkové země přišlo přes milion lidí v rámci migrační vlny. Proto je samozřejmé, že je bavorská vláda velmi aktivní při hledání celoevropského řešení,“ uvedl po jednání předseda sněmovny Jan Hamáček. Oba představitelé však mluvili i o česko-německých vztazích, které vyhodnotili jako velmi dobré. „V nejbližších měsících proběhne řada akcí, na kterých se podílí jak bavorská, tak i česká strana,“ řekl Jan Hamáček. Ten také nabídl, aby do českého parlamentu v příštím roce mohli přijít studenti z mnichovských škol na stáž.

Dalšími tématy jednání byl další vývoj Evropské unie, pozice Velké Británie v ní, nebo posílení role národních parlamentů při rozhodování v rámci EU.

Jan Hamáček se setkal s bavorskou ministryní Beate Merk (7. 1. 2016)
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama