Mgr. Miroslav Červenka

předseda Trikolora Ústecký kraj
  • Trikolora
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,82. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.01.2016 2:06:41

Pane premiére, měl byste začít balit

Pane premiére, měl byste začít balit

Nebo jste snad tak naivní, že věříte, že se Vám to do voleb nějak podaří doklepat, když jste ustál i prodej bytů OKD za hubičku Bakalovi.

 Je totiž pouze otázkou času, kdy Vám prolomení Vaší mailové schránky neonacisty, ať již opravdovými nebo titulovanými, otluče o ústa Vaše politická konkurence, ať již vně či uvnitř ČSSD, ostatně Michal Hašek s tím svým „Vyjadřuji se jasně, jednoznačně a s vědomím, co na moji adresu budou říkat vítači po pražských či brněnských kavárnách nebo u svých kamarádů v České televizi či Českém rozhlase či jaký e-mail pošle mému předsedovi jeho poradce Ota Novotný,“ již začal. Nebo jste snad tak naivní, že věříte, že se Vám to do voleb nějak podaří doklepat, když jste ustál i prodej bytů OKD za hubičku Bakalovi.  Soudím, že by si na to za současného stavu věcí vsadil málokdo.

Zatím s Vámi jsou sice solidární veřejnoprávní média, která se tváří, že si ničeho nevšimla, ale i jim časem dojde, že získání obsahu pošty předsedy vlády lidmi, kvůli jejichž činnosti také existuje bezpečnostní služba,za kterou jste, aby nezapadlo, rovněž odpovědný, nejde prostě přejít stylem, že se jedná o drobné pochybení. Takovýto dlouhodobý přístup by nepochybně snížil již tak nízkou věrohodnost těchto institucí. Tím spíše, že kromě přímé politické konkurence se tento Váš diletantský přístup hodí do karet i dalšímu vlivnému hráči – prezidentovi republiky, jehož kancléř má právě s bezpečnostními otázkami také značné patálie. A že pan prezident nestojí až tak pevně na Vaší straně a má Vám z minulosti co vracet přece také víte, neníliž pravda?

 A munice se v uniklých mailech na Vás najde požehnaně. Hackeři totiž odhalili veřejnosti způsob, jakým funguje Vaše(možná nejen Vaše) politická moc a jaké lidi okolo sebe v placených pozicích máte. A není hezký pohled na opovržlivé hodnocení voličů ČSSD, podlézání německé kancléřce nebo přípravu mediální manipulace. Řekl bych, že se Vám situace vymyká z rukou a je pouze otázkou času, kdy se této příležitosti někdo ambiciózní a schopný chopí. Čím se bude zaštiťovat, je jasné, pověstí a důvěryhodností strany, které současná aféra nepřidá ani v nynějším zárodečném stádiu, a co teprve až se rozjede pořádně. Přece jenom parlamentní volby jsou již za rok a v nich cinknuté průzkumy fungují pramálo, zeptejte se Jirky Paroubka nebo ještě lépe svého poradce Vladimíra Špidly. Vždyť i on má zkušenost s vykopnutím v průběhu funkčního období. Straničtí „přátelé“ za Vámi sice právě teď v jednom šiku stojí, ale to za Paroubkem a Špidlou stáli také. Jakmile jim však dojde, že ztráta procent s Vámi znamená méně seslí, prebend a zakázek, budou určitě chtít stát v jednom šiku za někým jiným.

Tipl bych si i za kým. Jedna a jedna jsou prostě dvě a jediný v ČSSD, kdo by mohl Vašeho oslabení využít a zvýšit preference, je ten, co stojí od začátku v onom šiku nejblíže za Vámi. Ano, ministr vnitra, zrádce zrádců, Milan Chovanec. Nutná konsolidace strany by mu umožnila i vypořádání se s lidmi okolo Michala Haška(pakliže by se s nimi nedomluvil) a odstavení nepopulárního socanského pravdoláskaře Dienstbiera. V tomto stranicko-spasitelském poslání mu prostě stojíte v cestě a prakticky nemáte šancí s tím něco udělat. Jak říkám v nadpisu, měl byste se pomalu ale jistě připravit na to, že budete co nevidět balit. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama