Česká Lípa [okres Česká Lípa]

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.01.2016 9:19:53

Základní školy zapíší stovky budoucích prvňáčků

Základní školy zapíší stovky budoucích prvňáčků

Zápis více než 400 dětí do prvních tříd osmi základních škol, které zřizuje město Česká Lípa se letos uskuteční v pátek 5. února, v době od 14 do 18 hodin.

 

Zápis více než 400 dětí do prvních tříd osmi základních škol, které zřizuje město Česká Lípa se letos uskuteční v pátek 5. února, v době od 14 do 18 hodin.

Zápis do první třídy se letos týká všech dětí narozených od 1. září 2009 do 31. srpna 2010. A to i dětí, u kterých jejich rodiče uvažují o odkladu. K zápisu si rodiče musí přinést rodný list dítěte a svůj občanský průkaz. U zápisu paní učitelky budou sondovat, jestli budoucí prvňák již umí například počítat, pozná tvary, barvy, zvířátka nebo zda dokáže odříkat krátkou říkanku.

Jelikož město Česká Lípa patří k obcím, která zřizuje více základních škol, má povinnost podle školského zákona stanovit spádové oblasti jednotlivých škol. Rodiče si sice mohou vybrat k zápisu základní školu, ale ředitel školy musí přednostně přijmout žáky s místem trvalého pobytu ve spádovém obvodu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama