RNDr. Jana Plamínková

  • STAN
  • Praha-Slivenec
  • zastupitelka měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.01.2016 11:33:15

Praze by prospěla přímá volba primátora

Praze by prospěla přímá volba primátora

Dlouhodobým tématem hnutí Starostové – nezávislí je přímá volba starostů a hejtmanů a na příkladu současného dění v hlavním městě se ukazuje, jak by to bylo prospěšné.

STAN podporuje přímou volbu, stejně jako změnu volebního zákona tak, aby bylo možné vyvolat předčasné volby a vymanit se z vleklé patové situace.

„Vzniklý stav nás velmi mrzí, protože jednání Rady HMP jsou stále méně funkční. ANO i ČSSD navíc zamítají  i  zcela běžné věci. Například na poslední Radě odmítli  řádně vysoutěženou zakázku na výstavbu kanalizace a komunikace v Ďáblicích hlasy radních Kislingerové a Hadravy, přestože rozpočet Prahy schválený na rok 2016 s touto stavbou počítá a záměr schválila tato rada. Shodili ze stolu také zakázku na svoz nebezpečného odpadu, pro niž nehlasovali radní Lacko a Dolínek. Nedovedu si představit, že se v této situaci bude město potácet delší dobu,“  říká radní Jana Plamínková/Trojkoalice/STAN.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama