Mgr. František Bublan

  • SOCDEM
  • Třebíč
  • Stálá komise Senátu pro Ústavu České republiky a parlamentní procedury
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.03.2011 16:38:20

Policejní prezident pokračuje ve výběrovém „kočkopsu“

Policejní prezident pokračuje ve výběrovém „kočkopsu“

Reakce na jmenování Pavla Osvalda náměstkem policejního prezidenta.

Je pochopitelné, že nový policejní prezident Petr Lessy, jehož si prostřednictvím tzv. výběrové komise vybral ministr vnitra Radek John, mění vedení Policie ČR ke svému pohledu. V zásadě nemám výhrady k novým personálním obměnám ve vedení policejního prezídia, na druhou stranu musím ostře odsoudit vznik staronového postu čtvrtého náměstka policejního prezidenta, který prozatímně obsadí Pavel Osvald, tedy muž, který se podílel na výběru právě Petra Lessyho.

Jsem přesvědčen, že tento krok může dále prohloubit už tak velmi nalomenou důvěru policejního sboru ve své vedení. V médiích se již v minulém týdnu objevily informace o tom, že pozici nově zřízené pozice náměstka pro problematiku personalistiky obsadí právě Pavel Osvald. To se dnes i potvrdilo. Jsem velmi znepokojen tím, že stejně, jako tomu bylo v případě Petra Lessyho, znala konkrétní jména před vypsání řádného výběrového řízení média. Naznačuje to totiž, že personální změny v nejvyšším vedení Policie ČR jsou předem připraveny, což jistě nenapomáhá důvěryhodnosti celé této instituce.

Sociální demokracie i s ohledem na stabilizaci policejního sboru nakonec akceptovala Petra Lessyho ve funkci policejního prezidenta, ačkoliv „výběrová komise“ Radka Johna, která byla nakonec složena primárně z přímo nebo nepřímo podřízených ministra vnitra, byla kritizována snad ze všech stran.

Instalace Pavla Osvalda do pozice náměstka pro řízení lidských zdrojů bohužel v tuto chvíli vypadá spíše jako odměna ze strany Petra Lessyho. Je to smutný začátek nového policejního prezidenta, který pokračuje ve výběrovém „kočkopsu“.

Očekávám od nového vedení policejního sboru jasnější koncepci, větší podporu řadovým policistům a odvahu říkat ministrovi vnitra pravdu o stavu policie i schopnost vyjádřit nesouhlas s jeho zatím chaotickými kroky.

František Bublan, předseda Výboru pro obranu a bezpečnost PS PČR
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama