ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,49. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.04.2011 17:01:00

Kdyby se státní maturita odložila, žádná vláda už ji znovu neoživí

Kdyby se státní maturita odložila, žádná vláda už ji znovu neoživí

Ministr Dobeš navštívil Liberecký kraj

Ministr školství Josef Dobeš již podruhé v tomto týdnu navštívil Liberecký kraj. Přijal pozvání místního poslance Věcí Veřejných Petra Skokana a společně navštívili univerzitu a školy v Liberci a okolí. Návštěvu ministr zahájili krátkým setkáním s náměstkem libereckého hejtmana Radka Cikla. Tématem bylo školství v kraji a efektivizace sítě středních škol.

Další ministrovou zastávkou byla Technická univerzita Liberec. Při setkání s rektorem školy Zdeňkem Kůsem ocenil ministr postup univerzity při budování areálu z peněz Evropské unie. „Líbí se mi, že projekt bude udržitelný i po skončení dotace z EU,“ uvedl Dobeš během schůzky. Společně se zástupci průmyslníků pak řešili téma technických oborů na středních a vysokých školách. Se studenty univerzity pak ministr debatoval o zavedení školného a reformě vysokých škol.

Během pracovního oběda s řediteli škol v kraji pak diskutoval o nutnosti změn normativního financování ve školství, úpravách školského zákona či blížících se státních maturitách.  Po obědě se ministr za doprovodu poslance Skokana setkal s organizačním výborem MS v karate, které se má uskutečnit ve dnech 20. - 22. května tohoto roku se v Liberci. Ministr přislíbil šampionátu podporu, od organizátorů obdržel první dan neboli černý pás i s certifikátem a převzal také trofej z broušeného skla, stejnou trofej získají i vítězové jednotlivých kategorií na mistrství světa.

Z Liberce se následně ministr přesunul do České Lípy, kde na místní obchodní akademii a následně v Domě dětí a mládeže Libertin diskutoval se studenty a občany především o státní maturitě. „Pokud bychom státní maturitu odložili, v budoucnu ji už žádná vláda znovu neoživí,“ podotkl ministr. Poslední částí ministrovy návštěvy bylo setkání s místními véčkaři. „Návštěvy regionů a diskuze se studenty a občany jsou tím nejpříjemnějším, co dělám ve své funkci. Vážím si pozvání pana poslance Skokana a věřím, že do začátku prázdnin se do kraje ještě jednou podívám,“ uvedl ministr Dobeš na závěr své cesty.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama