Mgr. Bohuslav Sobotka

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.04.2011 15:38:54

Mimořádnou schůzi k ProMoPro doufám podpoří i Věci veřejné

Mimořádnou schůzi k ProMoPro doufám podpoří i Věci veřejné

Reakce na záměr TOP 09 umožnit konání mimořádné schůze Poslanecké sněmovny ke kauze ministra Vondry.

Vítám slova šéfa poslaneckého klubu TOP 09 Gazdíka, který zopakoval, že poslanci TOP 09 fakticky umožní konání mimořádné schůze Poslanecké sněmovny ke kauze údajného plýtvání finančními prostředky státu v době českého předsednictví Radě EU, za kterou nese politickou odpovědnost tehdejší místopředseda vlády a dnešní ministr obrany Alexandr Vondra.

Jakkoliv může být zřejmé, že celá kauza slouží jako vyřizování si účtů mezi jednotlivými ministry Nečasovy koalice, je zároveň patrné, že k úniku nemalé finanční částky skutečně došlo. Sami poslanci TOP 09 svými slovy jen podtrhují závažnost celé kauzy a dokládají tak nutnost jejího prošetření.

Osobně bych přivítal, kdyby se podobně, jako TOP 09, zachovali i představitelé strany Věci veřejné, kteří by tak navázali na svá slova o nedůvěře v ministra Vondru. Pokud by však opět svorně hlasovali s ODS proti svolání mimořádné schůze, fakticky by tím přiznali, že společně s premiérem Nečasem a Alexandrem Vondrou chtějí celou kauzu zamést pod koberec.

Jak jsem avizoval v uplynulém týdnu, navrhnu na úterním jednání Poslaneckého klubu ČSSD, abychom opět zažádali o vyvolání mimořádné schůze Poslanecké sněmovny, kde budeme prosazovat schválení usnesení sněmovny, které by apelovalo na předsedu vlády, aby odvolal zdiskreditovaného ministra Vondru.

Považuji za nešťastné, že zde máme premiéra země, který nemá dostatek politického citu k tomu, aby pochopil, co je únosné a co už nikoliv. Dostatečným vodítkem by mu mohly být nejen žádosti opozice o mimořádné schůze, ale také slova jeho prvního vládního místopředsedy Schwarzenberga, který o svém osobním příteli Vondrovi již otevřeně mluví ve spojitosti s touto vládou v čase minulém.

Bohuslav Sobotka, předseda ČSSD
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama