Ing. Jiří Paroubek

Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.04.2011 16:04:00

Podám trestní oznámení na všechny aktéry kolem kauzy VV

Podám trestní oznámení na všechny aktéry kolem kauzy VV

Z výroků poslance Škárky vyplývá, že přijímal blíže neurčenou finanční částku, aby byl "loajální" vůči ministru dopravy Vítu Bártovi.

Na základě výroků poslance Věcí veřejných Jaroslava Škárky, které svědčí o uplácení veřejného činitele a nestandardním financování politické strany Věci veřejné, jsem se rozhodl podat trestní oznámení pro podezření ze spáchání trestného činu nabízení a přijímání úplatku, a to veřejnými
činiteli.

Z výroků poslance Škárky vyplývá, že přijímal blíže neurčenou finanční částku, a to pravidelně, několik měsíců, aby byl "loajální" vůči ministru dopravy Vítu Bártovi. Těmi, kdo měli poslance Škárku uplácet, byli poslanci Věcí veřejných Radim Vysloužil a Michal Babák. Tím, kdo měl mít z tohoto protiprávního jednání užitek, je ministr dopravy a taktéž poslanec Věcí veřejných, Vít Bárta.

Dal jsem proto pokyn svému právnímu zástupci, aby na základě zveřejněných informací podal trestní oznámení směřující jak proti poslanci Škárkovi, tak vůči poslancům Babákovi a Vysloužilovi, kteří se měli na uplácení přímo podílet, ale i proti Vítu Bártovi, který o páchání trestného činu měl vědět (vykazuje se titulem JUDr. a o korupci měl dokonce přednášet) a měl z něj
mít dokonce prospěch.

Vzhledem k tomu, že poslanec Škárka je také statutárním místopředsedou Věcí veřejných a má tedy podrobné znalosti fungování této strany, včetně financování, dal jsem na základě jeho výroků o možném nestandardním financování Věcí veřejných taktéž pokyn svému právnímu zástupci, aby rozšířil mé podání policii a Finančně analytickému útvaru Ministerstva financí ČR o tyto nové skutečnosti. Je zde totiž závažné podezření, že nestandardní financování VV může souviset s některými podezřelými okolnostmi hospodaření firmy ABL pod vedením Víta Bárty.

Jiří Paroubek, poslanec ČSSD
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama