Mgr. Richard Andrle Sylor, MBA

EU je „ekonomickým obrem, ale "politickým trpaslíkem"
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.02.2016 12:15:07

Paradigma řešení migrační krize

Paradigma řešení migrační krize

Evropské vládní garnitury v čele s Evropskou komisí se snaží najít recept na zastavení migrační krize. Ovšem 28 vlád a centralizovaná vláda ,,Evropská komise“ se nechovají jednotně, a není se co divit, každá vláda zastává jiný cíl a jiné priority.


  • Tímto článkem dávám k diskuzi ,,návod“ jak zamezit migrační krizi a zamezit příchodu zejména ekonomických migrantů a radikálních uskupení na naše území. Jedná se o okamžité řešení v Sírii a navazujících oblastech, zajištění ochrany vnějších a vnitřních hranic.

    Okamžité řešení

    • V rámci mezinárodního společenství zajistit, aby Islámský stát (IS) vymizel z mapy světa   a z mysli lidí. Tj. okamžité nasazení mezinárodních pozemních jednotek a zlikvidování IS jednou pro vždy.

    • Zajištění nástrojů mezinárodního společenství (např. OSN  peacekeeping), tj. mírové jednotky vynucující mír a dohled na daném území.

    • Humanitární a okamžitá pomoc mezinárodního společenství (budování míru - peacebuilding). Potravinová, materiální a finanční pomoc na obnovu základních lidských potřeb (jídlo, přístřeší, zdravotnické pomůcky apod.)

    • Okamžité zrušení sankcí na Sýrii, které ji uvrhly a dále uvrhávají do beznaděje.

      Ochrana vnějších a vnitřních hranic

    • Posílení Frontexu o stovky zaměstnanců tak, aby tato instituce mohla plnit svou úlohu, tj. ochranu vnějších hranic Unie. V současnosti má tato instituce pouze okolo 1500 zaměstnanců a není tedy možné plnohodnotně a funkčně hlídat Unijní hranice.

    • Plná podpora Řecka (ale i Španělska, Makedonie, Itálie) a to jak materiální, tak finanční která bude zabezpečovat dostatečné zdroje na pokrytí evidence nezvaných migrantů. Není možné, aby migranti nebyli evidováni, lustrováni a aby si zde chodili ze státu do státu bez jakýchkoli omezení.

    • Výrazné posílení kontroly vnitřních hranic, a to jak formou posílení policie, tak využití moderních technologií pro ochranu hranic (drony, kamery atd.)

                     Z důvodu zajištění funkčnosti, by zde měla existovat přímá demokracie, a to formou referenda, ze kterého by vládní garnitury měly obratem vycházet a zastávat názor většiny. Vláda zatím rozhoduje o nás, bez nás. Referendum je zakotveno v naší ústavě (hlava I, čl. 6) jako jedno z demokratických principů, a tudíž by mělo být plně respektováno a to s okamžitou platností.

      Mgr. Richard Andrle, MBA


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama