PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • Piráti
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,8. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.02.2016 15:50:00

Můžem přijít o jedinou platformu, která nám, aktivním občanům zbývá

Můžem přijít o jedinou platformu, která nám, aktivním občanům zbývá

Proč je potřeba se ozvat znovu a hlasitěji – Pražská demonstrace za svobodný internet 20.2.

Společnost je v tomhle směru maximálně ukolébaná. Reálně se nám každým dnem stále více utahují šrouby. Vezměte si návrh přestupkového zákona. Otevřeš si pusu, zaplať. Neznáš vyhlášku obce, zaplať. Abys mohl fungovat, musíš mít bankovní účet. Všechny bankovní účty mají být v novém registru. Radary na mýtné brány. Zdravotní registry obsahující i počet kuřích ok. EET na podnikatele. Exekutory na lidi. Babiš chce cenzurovat internet kvůli penězům. Chovancovi se nelíbí, když se o něm ošklivě píše.

Každý, kdo na internet přistupuje by měl být dle Chovance jednoznačně identifikován a dle stávajících zákonů jsou již  informace  o jeho pohybu uchovávány.

Nesouhlasím s řadou názorů, které v online světě zaznívají, ale pokud tyto trestat, tak na základě stávající legislativy, pokud ji reálně proušují. Cenzura nepohodlných názorů, a k té už jistým způsobem dochází i nyní, je nepřípustná. Regulovat diskuse může soukromý internetový deník dle svých pravidel, nikoliv však na příkaz státu či politickou objednávku.

Zrovna tak je nepřípustné , aby měl nějaký nekontrolovaný nebo naopak „velmi kontrolovaný“ úředník ministerstva v excelu (sic!) tabulku na základě které by nutil poskytovatele připojení k internetu omezovat své zákazníky – nás občany.

Jestli se našim politikům podaří, a schvalování zákonů, které rozhodně nejsou v zájmu normálních občanů jim, jak sami vidíme, docela jde, může se stát, že přijdeme o jedinou platformu, která nám, rozzlobeným a aktivním občanům zbývá. Do televize totiž našince těžko pustí. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama