Ing. Věra Kovářová, MIM

  • STAN
  • Středočeský kraj
  • místopředsedkyně PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.02.2016 7:27:00

Obcím v okolí Brd přibylo území, peníze nikoliv

Obcím v okolí Brd přibylo území, peníze nikoliv

V souvislosti se zrušením Vojenského újezdu Brdy se řada středočeských obcí, jejichž území se rozšířilo o nová katastrální území, setkává s nemalými problémy. Změny totiž vyvolávají mimořádné náklady, které citelně zasahují do rozpočtů samospráv.

Nově vzniklé obce na území bývalých vojenských újezdů získaly peníze z rozpočtového určení daní na svůj rozvoj. Středočeské obce, kterým se rozšířilo katastrální území o oblast bývalého vojenského prostoru Brdy nedostaly nic. I jim však vznikly nové náklady – např. na pořízení nových územních plánů či vybudování infrastruktury, která v této oblasti chybí, ale třeba také na posílení stávajících nedostatečných kapacit - což je třeba případ hasičské techniky.

„Jsem přesvědčená, že těmto obcím by měl pomoci nejen stát, ale také kraj, a proto se právě na krajské orgány obracím s výzvou, aby v této záležitosti aktivně jednaly s vládou, která při schvalování návrhu zákona o zrušení vojenského újezdu Brdy bohužel podcenila některé ekonomické souvislosti. Dále kraj žádám o to, aby dotčeným obcím poskytl všemožnou podporu, která přispěje k rozkvětu tohoto území," vysvětluje krajská zastupitelka Věra Kovářová, která toto téma už otevřela i na půdě Poslanecké sněmovny.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama