Mgr. František Bublan

  • SOCDEM
  • Třebíč
  • Stálá komise Senátu pro Ústavu České republiky a parlamentní procedury
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.04.2011 12:53:35

František Bublan jednal se španělskou delegací o bezpečnostních otázkách

František Bublan jednal se španělskou delegací o bezpečnostních otázkách

Předseda výboru pro obranu a bezpečnost PSP ČR František Bublan dnes jednal se španělskými generály, poslanci a senátory.

Předseda výboru pro obranu a bezpečnost, poslanec ČSSD František Bublan dnes spolu s mpř. výboru pro evropské záležitosti Jaroslavem Lobkowitzem přijali delegaci téměř čtyřiceti španělských generálů, představitelů španělské armády, ale také poslanců a senátorů, kteří jsou na oficiální návštěvě v ČR.

Tématem společného setkání byly pohledy na bezpečnostní situaci v EU, řešení aktuálních otázek dotýkajících se euroatlantického prostoru a současné poměry v české a španělské armádě. Předseda bezpečnostního výboru František Bublan představil na jednání koncept Bezpečnostní strategie ČR a vyzdvihl spolupráci na tvorbě tohoto důležitého dokumentu a úzkou kooperaci napříč ministerstvy, poslanci i senátory a také ocenil příspěvky odborné veřejnosti. Tento moment byl španělskou stranou vnímán velmi pozorně a pozitivně.

V následné diskuzi byly řešeny otázky operace v Afghánistánu, konflikty na severu Afriky, hrozba migračních toků ze zhroucených států, ale také rizika plynoucí z energetické, kybernetické a potravinové krize. Španělskou delegaci vedl genmjr. Tomas Ramos Gil de Avalle, který v závěru poděkoval za přijetí a podnětnou a přínosnou diskuzi s českými partnery.

Tiskové oddělení ČSSD
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama