Mgr. Petr Havlík

  • Občané
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.04.2011 15:51:00

Podobnost čistě náhodná?

Podobnost čistě náhodná?

V pátek 1. dubna jsme s přítelem Janem Hnízdilem uvedli do života Výzvu NEO 2011. Jde o záměr, který se stává platformou pro rozumné síly občanského vzdoru.

Nemáme nekonečné zdroje jako parlamentní strany a tudíž náš projekt nedoprovází bombastická kampaň. Nechtěli jsme jej přeorganizovat a ani jsme jej nechtěli zamazat marketingovým rámusem. Vše podstatné je napsáno    v textu. To ostatní jsme již sdělili v předchozích článcích. Výzva si žije svým životem. Lidé si ji přeposílají a pomalu si nachází své adresáty.

Předně chci poděkovat všem statečným a odhodlaným spoluobčanům, kteří překonali strach. Vážíme si Vaší podpory. Vystoupit z anonymity nelze bez odvahy. To platí v každé době. Vzpomínáte na petici „Několik vět“ z konce osmdesátých let? Tehdy těch prvních signatářů bylo také pár desítek. Ovšem ve chvíli, kdy bylo zřejmé, že režim praská ve švech, tak se množina těch, kteří chtěli přidat svůj podpis, násobila řádově. Podobnost čistě náhodná? Kdo ví?

Na internetových diskusích se do nás pustili někteří anonymní glosátoři. Někteří z nich považovali naši akci za apríl, či za zvláštní oslavu Mezinárodního dne ptactva. Našli se i tací, kteří zaútočili v osobní rovině. Trička se změnila, obsah sdělení také, ale metody a formy boje o moc mají své pokračovatele i dnes. K tomu není co dodat. Podobnost čistě náhodná? Asi ne. Pro nás pouze důkaz toho, že jsme trefili terč.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama