ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,17. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.02.2016 18:55:29

Ostravsko jako otloukánek pro „mocné“ aneb „loupež“ posvěcená státem

Ostravsko jako otloukánek pro „mocné“ aneb „loupež“ posvěcená státem

Moravskoslezský kraj je na jedné straně významným tvůrcem podílu národního důchodu, ale na straně druhé regionem s nejnižšími příjmy, s oblastmi s nejvyšší nezaměstnaností, krajem odkud mladí, vzdělaní lidé odchází jinam.

Moravskoslezský kraj je na jedné straně významným tvůrcem podílu národního důchodu, ale na straně druhé regionem s nejnižšími příjmy, s oblastmi s nejvyšší nezaměstnaností, krajem odkud mladí, vzdělaní lidé odchází jinam. Právě v tomto kraji se intenzivně projevují problémy, které jinde v republice teprve probublávají.

Připomeňme zadlužování rodin a stoupající počet lidí, kteří spadli do dluhové pasti zásluhou lichvářů. Nečinnost politiků při řešení daných problémů je zarážející.

Nejvíce propíraná témata na Ostravsku nedávných (a nejen nedávných) dnů jsou byty RPG (bývalé OKD byty) a firma OKD, za kterými stojí Bakala. Ten Bakala, který věnoval na volební kampaň ODS 15 milionů korun, 7,5 milionu dal TOP 09 a Věci veřejné od něj obdržely šest milionů korun. V ČSSD padala kritická slova, ale již nezmiňovala Bohuslava Sobotku, tehdejšího ministra financí, který umožnil Bakalovi získat prakticky zadarmo původně státní byty, které vložil z neznámého důvodu do majetku tehdejšího OKD ministr Dlouhý při privatizaci. Takto vzniklo Bakalovo bohatství a zároveň časovaná bomba pro již tak sužované Ostravsko. 

A co na to ANO2011? Přítomnost „lobbisty“ Teličky v řadách tohoto hnutí, toho Teličky, jenž pracoval v představenstvu Bakalova NWR, je „zárukou“, že vládní hnutí ANO2011 mimo plané odsudky nehne ve skutečnosti pro horníky prstem.


Bakala zbohatl s posvěcením nynějšího předsedy vlády Sobotky. Z regionu vytáhl miliardy a po prodeji bývalých bytů OKD po něm zbude pouze pověstná pára nad hrncem. Nad hrncem, ve kterém vře a bublá hněv desetitisíců podvedených horníků.


Přes 20 let jsme okrádáni a je jedno jestli je u moci „ levice“, nebo „pravice“. Pořád se jedná jen o přerozdělování veřejných prostředků do rukou úzké zájmové skupiny tzv. kmotrů. Poslední aféra s tzv. byty OKD by mohla být roznětkou k akcím, které dají pádně politikům najevo, že se dál nenecháme stříhat, jako ovce.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama