Tomáš Macura

  • Ostrava
  • primátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,71. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.02.2016 16:59:00

Ostrava stále zůstává atraktivním cílem pro investory

Ostrava stále zůstává atraktivním cílem pro investory

Město Ostrava patří do TOP 10 investorsky nejatraktivnějších středně velkých měst Evropy.

 Shodli se na tom nezávislí hodnotitelé v rámci srovnání evropských měst a regionů z hlediska jejich atraktivity pro přímé zahraniční investice „European Cities and Regions of the Future 2016/2017", které 15. února zveřejnil britský časopis fDi Magazine.

V kategorii středně velkých měst (200-750 000 obyvatel) v rámci celé Evropy se Ostrava umístila v „TOP desítce" na devátém místě. Mezi deseti nejlepšími byla také při posledním srovnání v letech 2014/15. Potvrzuje tím, že patří mezi nejatraktivnější města Evropy z hlediska směřování zahraničních investic.

„Město Ostrava se rozvíjí pozitivním směrem, což dosvědčují výsledky průzkumu. Jeho potenciálu už využila řada českých i zahraničních firem a stále zůstává atraktivním cílem pro investory. Ti hodnotí pozitivně především strategickou geografickou polohu a dobrou dostupnost města, širokou síť dodavatelských firem či kvalifikovanou pracovní sílu,“ řekl primátor Tomáš Macura.

 

Ostrava se může považovat za město budoucnosti především díky svému úspěšnému postupnému přetváření z tradičních hodnotových řetězců na moderní perspektivní odvětví, jako jsou nanotechnologie či ICT. Časopis fDi Magazine, který patří do mediální skupiny Financial Times, hodnotil celkem 481 evropských měst a regionů. Kromě podnikatelské přívětivosti a strategie podpory přímých zahraničních investic přihlížel k ekonomickému potenciálu, lidským zdrojům, efektivitě nákladů, kvalitě života a infrastruktuře.

Kompletní dokument „European Cities and Regions of the Future 2016/17" je k dispozici ZDE


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama