Milan Vojta, MBA, M.A.

  • ANO 2011
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,52. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.02.2016 22:03:00

Břeclav: Zlikvidujte olej a tuk ekologicky. A zdarma

Břeclav: Zlikvidujte olej a tuk ekologicky. A zdarma

Chcete se bezplatně a ekologicky zbavit použitého potravinářského oleje a tuku? To už v Břeclavi není problém. Město totiž nově spolupracuje se společností EKO-PF s.r.o., díky které se oleje a tuku můžete zbavit zdarma.

Firma má přitom v likvidaci bio odpadu bohaté zkušenosti. Likviduje jej už téměř 20 let. „Separační nádoby jsou v současnosti umístěné na více než patnácti místech ve městě. Věřím, že Břeclavané ocení možnost zbavit se tohoto typu odpadu zdarma a ekologicky,“ řekl místostarosta Břeclavi Milan Vojta. Plastové zelené nádoby jsou označeny logem EKO-PF.

Jak se tedy oleje nebo tuku zbavit? Je potřeba ho přelít do PET lahve (nebo jiného uzavíratelného obalového materiálu z PVC) a tuto poté pevně uzavřít šroubovacím víčkem (nikoliv pouze „ucpávkou“, které jsou na mnohých olejích) a následně vhodit do separační nádoby. Společnost EKO-PF poté bio odpad ekologicky zlikviduje.

„V současné době je do projektu zapojeno více než sto obcí v České republice. Úspora finančních prostředků spočívá především ve zmenšení nákladů na likvidaci tuků v zařízení čistíren vod a především v omezení nutnosti čištění odpadového systému,“ doplnil místostarosta Vojta. 
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama