PhDr. Zdeněk Soukup

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.03.2016 15:18:52

Hledá se shoda k zákonu o sociálním bydlení

Hledá se shoda k zákonu o sociálním bydlení

Zákon o sociálním bydlení by měl značně omezit zneužívání státní sociální podpory a doplatků na bydlení, měl by ukončit lichvářské praktiky majitelů ubytoven. A to hlavní - měl by otevřít cestu k důstojnému bydlení ke skutečně potřebným.

 Za mimořádného zájmu proběhl v Poslanecké sněmově PČR seminář k dlouho připravovanému zákonu o sociálním bydlení. Ukazuje se, že bude obtížné hledat shodu. Připomenu základní teze, které budu prosazovat:
1. využít pokud možno stávající bytový fond, nové byty stavět jenom výjimečně
2. sociální byty musí být rozptýlené, nedopustit vytváření nových ghet
3. dvě kategorie sociálního bydlení. Pro klienty, kteří se dostali do stavu sociální nouze vlastním zaviněním a pro klienty..., kteří jsou v obtížné situaci nezaviněně /senioři, matky samoživitelky, zdravotně postižení ...
4. zachovat pouze státní sociální příspěvek na bydlení ve výši místně obvyklého nájemného. Zrušit tak zvaný doplatek na bydlení. To by mělo vést k postupnému zániku lichvářských ubytoven.
5. O sociálním bydlení mají rozhodovat obce
Budu prosazovat princip zásluhovosti pro přidělení sociálního bytu. Jednou z forem může být i klientská svépomoc při výstavbě anebo adaptacích.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama