Mgr. Radek Augustin

  • SPOZ
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.04.2011 18:14:01

Nevěřím ani jednomu

Nevěřím ani jednomu

Takto se dá shrnout stanovisko k aktuální kauze Škárka - Bárta.

Takto se dá shrnout stanovisko k aktuální kauze Škárka - Bárta. Na jedné straně verze, že Bárta dává hotovostní půjčku svému příteli a zároveň 1. místopředsedovi Věcí Veřejných Škárkovi a na druhé straně verze, že Škárka přijímá úplatek za mlčení a to v hotovosti. Tyto peníze však nepřizná v daňovém přiznání. Tudíž se dle vyjádření právníků (např. pana Lžičaře) dopouští porušení zákona. Zmíněná kauza nesvědčí o čistém postupu obou aktérů.

Věci Veřejné uspěly ve volbách díky heslům o boji proti korupci a odstranění dinosaurů. Úspěch strany byl větší než na jaký byla připravena. VV zažívají krizi identity, proces politického sebehledání se. Proto v rámci sebehledání se musí radit, hledat řešení, a to i s druhdy jimi označovanými dinosaury -  Klausem a Zemanem. Podotýkám, že nejsou dinosauři, naopak oba vyčnívají nad blátem a šedou průměrností českých politiků, a to svými zkušenostmi, schopnostmi a vizemi.

Jedna z nejdůležitějších vládních reforem - penzijní reforma v kritizované variantě - byla vládou v klidu schválena a to vše ve stínu Bártovsko-Škárkovské kauzy. Co je důležitější pro občany? Morální úpadek české politiky nebo stěžejní reforma penzí, která ovlivní všechny v budoucnu – negativně či pozitivně? Odvádění pozornosti od skutečné vládní politiky ovlivňující miliony občanů skrze mediální kauzy není nový jev. Kauzy vyletí, zavíří, ale obyčejně se nikdy nedošetří. Vyšetřila se snad kauza Michálek-Drobil?

Závěrem podotýkám, že v čele vlády by měl být muž činu, ne váhavý střelec.  Odpovědnost za osud vlády leží primárně na premiérovi. Otázkou zůstává, zda je role premiéra pro Petra Nečase „šitá“ anebo bude opět potřebovat pomoc z Hradu. Ukáží to nejbližší dny.

 

 

 

Radek Augustin, místopředseda SPOZ

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama