Prof. PhDr. Petr Fiala, Ph.D., LL.M.

  • ODS
  • předseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.03.2016 10:18:47

Gratuluji Richardu Sulíkovi a jeho SaS k výbornému výsledku ve volbách

Gratuluji Richardu Sulíkovi a jeho SaS k výbornému výsledku ve volbách

Slovensku přeji politickou stabilitu a sestavení silné vládní koalice, i když z povolebního rozložení sil je jasné, že to nebude lehké.

Gratuluji Richardu Sulíkovi a jeho SaS k výbornému výsledku. SaS je stejně jako úspěšná koalice OĽANO – NOVA naší partnerskou stranou ve frakci Evropských konzervativců a reformistů. Nám blízké slovenské strany významně posílily, a to je dobře. Volební výsledky ukazují, že končí jedna éra dominantního vládnutí levicového SMERu.

Slovensku přeji politickou stabilitu a sestavení silné vládní koalice, i když z povolebního rozložení sil je jasné, že to nebude lehké. Vládní stabilita Slovenska je i v zájmu České republiky, zejména kvůli nadcházejícímu slovenskému předsednictví EU, které bude muset řešit otázky migrační krize a důsledků britského referenda o odchodu z EU.

Varováním pro celou Evropu je úspěch Kotlebovy extremistické LS Naše Slovensko. Je varující, že se voliči rozhodli podpořit někoho, jehož názory do demokratické společnosti nepatří. Nesmíme dopustit, aby se něco takového opakovalo i u nás.

Petr Fiala
předseda ODS

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama