ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.03.2016 18:15:49

Kraj dá dalších 60 milionů korun na spolupráci se složkami IZS

Kraj dá dalších 60 milionů korun na spolupráci se složkami IZS

Nejen na přípravu před migrační vlnou hodlá kraj uvolnit 60 milionů korun ze svého rozpočtu.

Peníze půjdou na spolupráci se složkami Integrovaného záchranného systému. Informoval o tom středočeský hejtman Miloš Petera (ČSSD) v Berouně na dnešním setkání s ministrem vnitra Milanem Chovancem (ČSSD), poslancem parlamentu a místopředsedou Výboru pro bezpečnost Richardem Dolejšem (ČSSD) a starostou Berouna Ivanem Kůsem (ČSSD).

Jednání probíhalo především na téma bezpečnostní situace a o přípravě takticko-štábního cvičení, které proběhne 12. dubna a které prověří připravenost kraje na řešení případné velké migrační vlny, registraci migrantů a následnou repatriaci.
„Rozhodli jsme se vyčlenit dalších 60 milionů korun z krajského rozpočtu na spolupráci kraje se složkami IZS. Bezpečnost a připravenost kraje na nenadálé situace považujeme za prioritní,“ vysvětlil hejtman.

„Ve Středočeském kraji klesla kriminalita o 18 procent, což je nejvíce ze všech krajů v zemi,“ sdělil na setkání ministr Chovanec a hejtman Petera zdůvodnil tento fakt také tím, že kraj velmi dobře spolupracuje se složkami IZS. „Kromě štábního cvičení v dubnu chceme provést ještě další cvičení v září, přičemž to bude zaměřeno na ochranu povrchových vod a spolupráce složek IZS v této oblasti,“ oznámil Petera a dále informoval, že se kraj s představiteli Policie ČR dohodl na převodu krajského výcvikového areálu v Sadské.

Starosta Berouna Ivan Kůs pak během jednání pochválil spolupráci s krajem: „Základem jsou informace, a ty od kraje dostáváme.  Spolupracujeme nejen v oblasti hrozící migrace, ale i v dalších oblastech bezpečnosti. Nejvíce nás v Berouně trápí sprejerství a bezdomovectví. Díky štábnímu cvičení chceme veřejnost přesvědčit o tom, že jsme na migrační vlnu připraveni a že nebereme na lehkou váhu tuto problematiku. Cvičení má za úkol vyzkoušet si modelovou situaci, kdy hrozí větší migrační vlna v řádech stovek až tisíců lidí,“ popsal starosta Kůs.

O přípravě takticko-štábního cvičení, které proběhne 12. dubna jednal hejtman ve čtvrtek 3. března se členy poradního sboru pro migraci, národnostní menšiny, bezpečnost a prevenci kriminality. „Cvičení připravujeme v součinnosti s Policií ČR, Hasičským záchranným sborem, Zdravotnickou záchrannou službou Středočeského kraje, Armádou ČR, ORP Beroun a neziskovými organizacemi. Součástí bude i praktická ukázka v Berouně. Proběhne také zasedání Bezpečnostní rady kraje. Krajský úřad bude mít za úkol především logistickou podporu a zajištění humanitární pomoci,“ prozradil k průběhu cvičení hejtman Petera.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama