Ing. Pavel Kováčik

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.03.2016 11:37:31

Dívejme se kolem sebe

Dívejme se kolem sebe

Opět se našla dvě mrtvá těla orlů mořských. Veterinární lékaři potvrdili, že za jejich smrt může tolikrát zmiňovaný karbofuran.

Karbofuran se kdysi používal v zemědělství k zamezení škůdců. Přípravky však byly klasifikovány jako vysoce toxické. V Evropské unii je používání karbofuranu zakázáno od roku 2008. Není dovoleno jej jak používat a prodávat, tak i skladovat. Kousek od Měřína na Vysočině nedávno lidé objevili otrávenou vydru. Výsledky pitvy opět potvrdily otravu karbofuranem. Smrt, kterou tento jed připravuje zvířatům, je velmi bolestivé umírání v křečích a zvíře se nakonec udusí. V minulém roce bylo evidováno padesát otrav, je však pravděpodobné, že mnohá mrtvá zvířata myslivci ani lidé neobjeví. Tento jed je velmi nebezpečný a vstřebává se i kůží, takže v tomto případě může dojít i k ohrožení lidí. Nikdo nedokáže posoudit, kolik tohoto velmi jedovatého přípravku mezi lidmi ještě je, proto bych rád apeloval na všechny, kteří mají rádi přírodu a zvířata, aby se pečlivě dívali kolem sebe a upozornili na ty, kteří kladou tyto jedovaté návnady a škodí tak nám všem.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama