ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,36. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.03.2016 5:33:00

Před námi potopa, po nás potopa. A přehrada chátrá dál

Před námi potopa, po nás potopa. A přehrada chátrá dál

Chátrající liberecká přehrada v Harcově je jednou z bolavých ran města. A jak to vypadá, zásadněji nepohne s jejím neutěšeným stavem ani současné vedení radnice.

Politikům nynější koalice posloužila přehrada v roce 2014 jako výborné předvolební téma k lapání voličů. Kdyby to ale s její revitalizací mysleli vážně, nebudou ignorovat projekty, které připravili jejich předchůdci. A už vůbec nezahodí energii devíti tisíc lidí, kteří před časem na internetových stránkách města vyjádřili svůj názor na úpravu jednoho z břehů přehrady, ulice Zvolenská.

Devět tisíc lidí hlasovalo v anketě v dobré víře, že nějak ovlivní revitalizaci okolí přehrady. Přišly ale volby a po nich nové vedení Liberce. Názory devíti tisíc občanů skončily v koši. Nikdo už o ně nestojí. Ani o připravený projekt. Jinak by nemohla náměstkyně Hrbková veřejně prohlašovat, že s přehradou nikdo v minulosti nechtěl nic dělat. Těch devět tisíc lidí na rozdíl od ní zájem mělo. Stačilo by zadat si do vyhledávače na webu SML slovo „přehrada“ a náměstkyně by si třeba vzpomněla také na besedu s občany v Krajské vědecké knihovně v září 2014 o projektu obnovy přehrady. I ti zájem měli. Je ale pohodlnější tvářit se, že až my jsme těmi pravými spasiteli města a liberecké přehrady, a na ty ostatní schválně zapomenout.

Jeden z prvních projektů revitalizace vodní nádrže v Harcově byl představen v roce 2010. Druhá studie vznikla v roce 2014. Její součástí byla rekonstrukce nábřežní zdi, obnova promenády, rozšíření pláže, nové plochy pro relaxaci, nová parkovací místa, plovoucí mola a další úpravy břehů, včetně změny dopravního režimu v ulici Zvolenská.  Záměr byl schválen radou města, následovala beseda s veřejností a anketa na internetových stránkách Liberce. Viz.

Rok 2014 není až tak vzdálený, aby se nedalo na tehdejší studii navázat. To by ale současné vedení města nesmělo trpět ztrátou paměti.

Mgr. Martina Rosenbergová

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama