Tomáš Jarolím

Všude samý názor a intelekt. Chtělo by to moudrost a odvahu
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.03.2016 10:54:09

OBRANĚ PROTI NÁSILÍ SE ŘÍKÁ SEBEOBRANA

OBRANĚ PROTI NÁSILÍ SE ŘÍKÁ SEBEOBRANA

Jsou Teplice spící buňka islámského terorismu? Jsou Teplice klidné přestupní místo na cestě islámských teroristů?

 

Je k zamyšlení, že ti naši politici (rozuměj čeští, evropští i spojenečtí), kteří nesou svojí plnou zodpovědnost za to, co se děje v arabských zemích i s migrací v Evropě, mají jako první plná slova kondolencí a soucitu. Je směšné, že ani od jednoho z nich (až na malé výjimky) jsem neslyšel, a ani v žádném médiu nezaznamenal, v souvislostech s dramaty posledních dní i měsíců jasná slova o islámském teroru a o násilí vzešlém z této ideologie a náboženství, ale že se vše účelově zestručňuje do slova terorismus.

Ještě nikde jsem neslyšel, že by EU jednala o tom, že by stejné sankce, které uvalila na Rusko za podporu separatistů na Ukrajině, uvalila také na země, které podporují teroristy i jinde na světě. Ten svůj boj s terorismem začněte pánové z gruntu. Od bojkotu zemí, které terorismu dodávají zbraně. Včetně Saudské Arábie a dalších ropných magnátů a konče po zbrojařské velmoci jako je USA a některé evropské země. Od dobrého zmapování situace na vlastním území.

Pod svícnem je tma a tak by bylo dobré se rozhlédnout i kolem sebe. Rád bych se zeptal našich bezpečnostních složek, jak dobře je zmapovaná islámská komunita například v Teplicích. Nezáří ten svícen arabské turistiky (a já rozděluji migraci a turizmus) v tomto městě na hranicích s Německem a pár desítek kilometrů od centra Saska tak jasně, že se nevidí co se vidět má?

Kolik z těch teroristů, kteří mají svůj podíl na vraždách za poslední rok, od Belgii po Francii, prošlo městem Teplice? Kolik z majetku arabské komunity v tomto městě a okolí, zejména statků na vesnicích, je dobře monitorováno a víme co se tam děje a skladuje? Je teplická islámská komunita spící buňka? Ve městech, kde je člověk arabského vzezření výjimkou si ho všimne každý. V Teplicích, kde jich projdou tisíce, si jich nevšimne nikdo.

Sebeobrana je velice křehký termín. Jaká je adekvátní reakce na násilí? Rozhodně prevence! Zcela pragmaticky, bez emocí a vášní a s ohledem na široký kontext minulosti i tradic, vlastních i cizích, je jasné, že otálení je příčinou prohlubování problému. Výsledkem pak může být to, že tam kde by dnes stačila prevence bude později nutné použít restrikce a nebojme si to přiznat, i násilí, jako formu sebeobrany. A rád bych poznamenal, že sebeobrana končí na vlastních hranicích, neboť jakákoliv agrese na cizím území, je válečný akt. To v souvislosti s tou tolik prosazovanou obranou vlastní bezpečnosti některých států všude po světě, která je bezesporu příčinou exodu milionů lidí ve světě.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama