ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.03.2016 11:30:00

Lidská práva Česko nesmí rozprodávat

Lidská práva Česko nesmí rozprodávat

Zelení vyzývají ministra vnitra Chovance, aby dohlédl na to, že se policie během návštěvy čínského prezidenta postaví na stranu ústavního principu svobody shromažďování.

 Po dobu návštěvy si řadu míst pro občanská shromáždění (např. prostor před čínskou ambasádou, Václavské náměstí, Žofín, Hradčanské náměstí, Klárov, Malostranské nám., Nám. Republiky, Vyšehrad a další) vyblokovala Česko-čínská obchodní asociace. Pokud se na dotčených místech nahlášené shromáždění nesejde, má ho policie považovat za neuskutečněné a nebránito ostatním občanům vyjadřovat své názory. SZ vyjadřuje pochyby nad tím, zda se skutečně jedná o záměry uspořádat veřejná shromáždění.

“Praktiky česko-čínských subjektů, které napomáhají rozpínání čínské finanční skupiny CEFC v České republice, začínají připomínat omezování svobody shromažďování a dalších lidských práv v Číně. Lidská práva Česko nesmí rozprodávat ani na poli své zahraniční politiky, ani v domácích podmínkách,” uvádí Petr Kutílek, místopředseda SZ.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama