JUDr. Vojtěch Filip

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.04.2011 9:46:54

Kosmetické změny ve vládě nejsou žádným řešením

Kosmetické změny ve vládě nejsou žádným řešením

Gradující vládní krize prohlubuje nedůvěru českých občanů v samotné základy parlamentní demokracie.

Pokud nechceme, aby k volbám do budoucna chodili jen lidé, jejichž hlasy si někdo koupí, protože ostatní občané ztratí důvěru v celý systém parlamentní demokracie, pak jsou nezbytné skutečně razantní změny.
 
Kompromis, který by řešil situaci polovičatě, vládní krizi neukončí. Vláda postavená na přeběhlících či na kompromisu s Bártovou VV stabilitu vlády nezaručí nadlouho.
 
Z tohoto hlediska vnímám i vyjádření prezidenta Václava Klause, že chce nejprve vidět jasný plán na řešení situace a teprve pak přijme demisi či návrh na odvolání ministrů.
 
Zároveň však chci upozornit, že za zcela nepřijatelné řešení považuji spekulace o nové vládě postavené na otevřené či skryté velké koalici. Nic takového si voliči nepřáli. Přestože nyní ČSSD hovoří o předčasných volbách, podle některých politologů či komentátorů se zcela jasně nezřekla myšlenky na posílení svého vlivu např. formou dílčí spolupráce s pravicí, ať už do předčasných voleb či bez nich. Přestože by KSČM takové řešení nepochybně posílilo, trváme na názoru, že jediným pro voliče průhledným a čistým řešením jsou předčasné volby. Jsem přesvědčen, že voliči příště kampaním o tzv. nových stranách a nových lidech tak snadno nepodlehnou.
 
Vojtěch FILIP, předseda ÚV KSČM
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama