Ing. Jiří Oberreiter

Nezávislý politický konzultant
  • SPOZ
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.03.2016 21:59:15

Vědí Češi co chtějí? Určitě ano!

Vědí Češi co chtějí? Určitě ano!

Kritický pohled na současný společensko-ekonomický stav, na imigrační vlnu i na znovuotevření čínského trhu pro české exportéry v souvislosti s návštěvou čínského prezidenta v Praze. Nedůvěra v politiky, důvěra v prezidenta.

 Vědí Češi co chtějí? Určitě ano!

Drtivá většina společnosti si přeje vše, co patří ke spokojenému, klidnému a bezproblémovému žití. Přeje si osobní svobodu, zaměstnání, volnost pohybu, slušnou životní úroveň, osobní bezpečnost, přiměřenou zdravotní péči, vyspělou školskou soustavu, zabezpečení v nemoci a ve stáří atd.

Bohužel, ne vše funguje tak, jak by si většinová společnost přála. Na stát není spolehnutí, zdevastovaná armáda není schopna bránit vlastní území, oslabená policie nezaručuje bezpečnost obyvatelstva, školy produkují množství nedostatečně vzdělaných ale ocertifikovaných absolventů, lékaři utíkají do zahraničí, podniky kvůli daňovým únikům utíkají na offshory, zahraniční vlastníci místních montoven-robotáren odklánějí většinu zisků před zdaněním domů, funkční továrny byly rozkradeny, pod cenou prodány nebo zlikvidovány a o justici a spravedlnosti se také hovoří pouze v nelichotivých souvislostech.

Za dvacetpět let novodobého podnikání jsme došli k výsledkům, které si snad nikdo před čtvrt stoletím nedokázal představit ani v tom nejčernějším snu. Zadlužená země, zadlužení občané, bezdomovci, armáda nezaměstnaných,  mafie, drogy, všudepřítomná korupce, absence domácích obchodních řetězců, absence českých bank, zemědělská a potravinová nesoběstačnost, vydrancované doly i lesy, výnosné fotovoltaiky na úrodných polích atd.

Na druhé straně pár stovek oligarchů, uhlobaronů, moci a peněz chtivých politiků, státních úředníků a dalších bezpáteřních a nemorálních individuí, která jsou za jidášský groš schopna prodat vše, co je ještě k mání.

Co si ale Češi opravdu přejí, je nulová tolerance ke všemu, co je nelegální. Přejí si nulovou toleranci k nelegálním imigrantům, ke zlodějinám, k podvodům, ke korupci, k vyděračům, k nelegálním vymahačům, k prolhaným politikům a k farizejství. Přejí si dodržování vlastních zákonů. Nepřejí si poklonkování neschopným politikům v Bruselu a přebírání všeho braku, co z bruselské dílny pochází.

Češi si přejí postupný návrat do takového stavu, kdy byli hrdým, pracovitým, nezadluženým a ve světě uznávaným národem. Nechtějí žádné multi-kulti sociální inženýrství spojené nejen s obrovskými výdaji,  ale i s nesmírným bezpečnostním rizikem. Drtivá většina Čechů si uvědomuje, že současná imigrační vlna je řízená a uměle vyvolaná invaze milionů nelegálních cizinců do Evropy za účelem její okupace. Drtivá většina společnosti nevěří vládě, že jedná ve prospěch vlastního národa. Nevěří, že byla uskutečněna všechna opatření, která zabrání budoucímu masívnímu vstupu těchto nelegálů na naše území, likvidaci kulturně civilizačních hodnot a všeho, co bylo našimi předky po tisíciletí budováno. Češi mají oprávněné obavy z budoucnosti, neboť vědí, co tito imigranti sebou nesou, odkud jsou a jak se chovají. Češi vědí, že islámští radikálové, kteří jsou infiltrováni do imigrační vlny, s sebou nesou jenom hrůzu a násilí vůči bezbrannému civilnímu obyvatelstvu. Prokázali to v mnoha případech atentátů a útoků v západní Evropě.

Češi odmítají nechutné vyjadřování představitelů politických stran ODS, TOP 09, KDU-ČSL a mnohdy i ČSSD směrem k prezidentu republiky M. Zemanovi, který jako nejvyšší ústavní činitel požívá vysoké podpory obyvatel země a kterému většina národa plně důvěřuje.

Většina národa vysoce oceňuje jeho vysoké osobní nasazení jak v oblasti vnitřní politiky, tak v oblasti zahraniční a zejména s orientací na ekonomickou oblast. Většina českého národa si uvědomuje, že znovuotevření čínského trhu je pro českou exportně orientovanou ekonomiku životní nutností. Čína se svým 1.5 bilionem obyvatel je téměř čtyřikrát větším trhem, než je trh celé Evropské unie. A ten je pro náš export již vyčerpán. A kdo nehledá nové a nové trhy pro výsledky produkce svého průmyslu, je naprostý ekonomický analfabet a zabiják vlastního národa.

Bohužel, představitelé pravicových politických stran se dlouhodobě profilují jako odborní diletanti, kteří jsou zaslepeni politickou agitkou a antizemanovskou rétorikou. A jejich voličům a i jejich mnohým členům již dávno došlo, že jim jde pouze a pouze o sebe, o své mocenské ambice a o vlastní žold. Vzhledem k tomu, že nemají žádný politický program, musí definitivně a nenávratně zmizet z naší politické scény.

Jsem přesvědčen, že tentokrát jim to již u voličů neprojde !

Ing. J. Oberreiter

předseda KO SPO Praha

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama