Oldřich Duchoň

Když nevíte, koho volit, volte mne.
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.04.2016 18:52:06

Post sametové přemety.

Post sametové přemety.

Uteklo nám již několik desítek let od onoho hadrového převratu v listopadu roku 1989. My, co jsme již v té době „docucali“ aspoň špalek od tureckého medu, jsme dnes padesátníci.

Měli bychom býti ti, krom těch ještě starších, co již pamatují více, kteří mohou nějakým solidním způsobem ono období od hadráku doposud hodnotit.

Ale pozor, chyba lávky. My to nejsme. Nejlépe hodnotící jsou ti, jež v oné době ani nebyli na světě, natož cucali onen špalíček tureckého medu. A jako post pubertální manažeři nám vysvětlují, jak na to a kudy tedy se úspěšně probijeme k blahobytu a kdo je truhlík, kdo škůdce a kdo „king“. Forma presentace toho všeho je opravdu úžasná, že se cítím jako „neandrtálec“.

A výsledky? Utahujeme si opasek očko po očku, o povolení není, ani vidu, ani slechu. Jak hezky nám to jeden myslitel v té době zdůvodnil. Z plánovaného hospodářství jsme přešli, aniž by nám to vůdcové hadrového převratu sdělili, k tržnímu hospodářství. Ano otrhaní, odrbaní jsme vždy na prvním místě a je nás čím dále více, těch „drbanů“.

Když to nejde „tržně“ jako tržně, to znamená trh si žádá. Tak to jde „tržně“ regulovaně a snad i plánovaně, jen stále však pro někoho, ne pro všechny.

Kam tím mířím. Jelikož se celý život motám kolem automobilů a všeho s tímto souvisejícím. Tak tržně žasnu. Jak například dnes, kdy ono to „tržně“ budeme regulovat autoškoly a budeme se zabývat koncem autoškol “laciných“. Pokračujeme v regulaci toho, jak staré auto bude jezdit po silnici, aby nemohla jezdit auta starší více jak deset roků do středu města. Bylo by dobré také „osolit“ auta starší roku 2005 další, „novější„ ekodaní. „Flastr“ dostaneme za to, že nebudeme mít pásku na rukávu večer z „putiky“ nalomeni při cestě domů. Zřejmě se nám ve státní kase prochází jen myši, tak k tomu přidáme zvýšení v sazebníku pokut za přestupky v silničním provozu. Navíc musíme mít letní a zimní pneumatiky. Ovšemže, mít sebelepší značkové pneumatiky nám nepomůže, pokud necháme doma obyčejný rozum. Co tyto kroky řeší? Řeší ex post vše, ne podstatu. O prevenci, tedy předcházení problémům, ne jen jejich řešení represí, není ani vidu, ani slechu. A do toho všeho strašíme „komunistama“, jako že za to my, dnešní, můžeme. No není to legrace, přátelé? Bohužel ne, je to realita.

Oldřich Duchoň
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama