Mgr. Radek Augustin

  • SPOZ
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.04.2011 19:35:20

Opět bravo Schwarzenberg

Opět bravo Schwarzenberg

V současnosti čteme v médiích slušně řečeno řadu nerozumných výroků zleva i zprava. Z šedého průměru se vymykají slova klidného realisty Schwarzenberga.

 V současnosti v médiích čteme sérii slušně řečeno nerozumných výroků zleva i zprava, debaty o tom, zda Klaus přijme či nepřijme demisi hned či až pozítří, debaty o neexistenci plánu řešení krize v hlavě nejdůležitější, totiž premiérově.  Je již nad slunce jasné, že předseda vlády plán B nemá, což v plné nahotě napomohl projevit svým postupem prezident republiky Václav Klaus, kdy s přijetím demise tří ministrů za VV vyčkává. 

Z toho šedého podprůměru se opět vymykají slova klidného realisty Karla Schwarzenberga, a to v novém  rozhovoru pro novinky.cz (13. 4.), z něhož část přepisuji.

Prezident Klaus odmítá odvolat ministry VV, chce jasný plán. Premiér Nečas tvrdí, že Klaus musí podle Ústavy konat. Co říkáte na to, že se to nikam nehýbe? Je to pravá česká sranda. Jak to vyřešit, zatím nevím, vracím se z Lucemburska do Prahy a musím zjistit, co se pro to dá udělat, ale úředníci pracují a svět se nezboří. Jasné je jen, že se musíme domluvit, jednat a každý musí slevit ze svých stanovisek.

To není jediný spor. ODS nechce nechat vnitro véčkařům, ti zase stojí za Johnem… To je pro ně těžké, protože on je šéfem jejich partaje a řeší se tam boj proti korupci. To by byla pro ně ohromná oběť. Nevím, co by jim za to dali. Obranu? To by byli blázni, kdyby to přijali.

Jste ale koaliční partner a už jste uvedl, že pro VV je to přece jen silné kafe. Zatím to není tragédie, elektřina svítí, plyn topí a čerstvá zelenina se objevuje na trzích. Už bychom se měli ale začít rozumně bavit. Naši furianti se zase ukázali - kdo zná toto vyobrazení sousedských vztahů z Cerhonic, tak českou politiku chápe.

Tolik slova Karla Schwarzenberga. Více takových. Doufám, že se v budoucnosti vrátí do politiky profesionálové, kteří umí vládnout celé volební období. Profesionálové, kteří jsou schopni myslet na několik tahů dopředu, a kteří znají umění kompromisu. Kompromisu, kdy obě strany odcházejí se zuřivým výrazem, neboť musely ustoupit obě. Jinak jsme totiž svědky politikaření a hry na politiku, než skutečné politiky a státnictví.

 

Radek Augustin, místopředseda SPOZ

 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama