Bc. Roman Onderka, MBA

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.04.2011 19:59:06

Vláda by po dnešním jednání měla žádat urychlené dokončení dálnice D47

Vláda by po dnešním jednání měla žádat urychlené dokončení dálnice D47

Již v květnu 2003 přijala vláda ČR usnesení č. 437, kterým uložila Ministerstvu dopravy ČR povinnost předkládat věcný a časový harmonogram přípravy a výstavby dálnice D47. Právě tuto informativní zprávu projednávala dnes Vláda ČR.

Výstavbu dálnice D47 považuji za klasickou ukázku nekoncepčnosti práce státem pověřeného investora – ŘSD ČR. Problémy provázející výstavbu dálnice D47 jsou typické pro výstavbu dálniční sítě u nás jako celku. Zjevná absence posouzení priorit a ekonomické efektivity provází tuto výstavbu již téměř pravidelně. Jak jinak si vysvětlit realizaci nové výstavby, jejímž konečným produktem je dálnice s nerovným povrchem či realizace nadměrného množství doprovodných staveb – rozsáhlé estakády, nájezdy a podobně?

Nečasova vláda by po dnešním projednání informativní zprávy měla žádat urychlené dokončení rozestavěných úseků dálnice D47 a zahájení systémového řízení, ale i kontroly organizací podléhajících Ministerstvu dopravy v investorské činnosti.

Roman Onderka, stínový ministr dopravy ČSSD  

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama