ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,79. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.04.2011 11:16:00

Koaliční fraška pomalu vrcholí

Koaliční fraška pomalu vrcholí

Politické šaškování před televizními kamerami a předhánění se, kdo za čím stojí, kdo koho tajně sleduje a kdo koho ve vládě chce či zásadně nechce je už vskutku trapné

Tragická bezcharakterní situační fraška Nečasova kabinetu pomalu vrcholí. Politické šaškování před televizními kamerami a předhánění se, kdo za čím stojí, kdo koho tajně sleduje a kdo koho ve vládě chce či zásadně nechce je už vskutku trapné.

Vedle blonďaté VeVerky se předhánějí nejrůznější novináři, komentátoři a pseudopolitologové ve vyvozování nejrůznějších konspiračních scénářů, aby každý po svém vysvětlil, kdo celou tuto frašku zaručeně rozpoutal, proč a za jakým účelem. Úvahy tohoto typu však ponechme stranou.

Jakoby páni ministři a straničtí loutkáři zapomínali na to, že mají odpovědnost vůči těm, díky kterým se teď mohou předvádět v této trapné frašce, která už přestává být k smíchu. Jsou tu voliči, kteří už jsou politickým diletantním karierismem pravicové vlády, ve které se lež a přetvářka staly normou pro politickou komunikaci, otráveni až zhnuseni. Teď bude zajímavé už jen sledovat, zda se pravicový kabinet bude chtít udržet zuby nehty u moci (už jen to jediné rozhádané koaliční ministry spojuje) a to za každou cenu, tedy i za cenu opírání se o tzv. náladové přeběhlíky, nebo zda si nechá vystavit účet a dočkáme se po vyslovené nedůvěře obměněnému kabinetu opět předčasných voleb, nebo že by pan president dokopal Harryho Pettera Nečase, aby vykouzlil jiné všeobecně stravitelné řešení? Je pravda, že předčasné volby by mohly být pro některé politiky doslova sebevraždou a mnozí politici by určitým typem lobby nebyli zrovna pochváleni, o provizních obálkách a poslaneckých výhodách ani nemluvě.

Zatím se však zdá, že v nastalé situaci si marně prezident pokouší hrát na „antického Dia ex machina“. Ostatně to, co naši koaličníci teď předvádějí není žádné antické drama, ale vskutku trapně tragická fraška, při které její aktéry rozumný volič posílá bez potlesku (umírněnými slovy klasika) „trochu dál než do háje…“
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama