ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,79. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.04.2011 13:23:47

Opožděný koaliční „apríl“ aneb Vnitro v rukách soukromých agentur

Opožděný koaliční „apríl“ aneb Vnitro v rukách soukromých agentur

Někdejší šéf Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) Jan Kubice se má stát novým „nestranickým“ ministrem vnitra.

Obsazení křesla ministra vnitra nestraníkem žádala ODS v reakci na informace o údajné snaze někdejší Bártovy bezpečnostní agentury ABL proniknout do státní správy.

Nyní se tedy můžeme dočkat dalšího prorůstání jiné soukromé bezpečnostní agentury, kterou vlastní budoucí ministr Kubice. Spolu s Hynkem Vlasem je totiž majitelem bezpečností agentury SUB S.A. s.r.o., která má v popisu práce rovněž sledovaní, odposlechy, detektivní činnost apod. Takže na ministerstvu bude ABL vystřídána SUB S.A.? Ale podle dosavadního ministra Johna je Kubice jako bojovník proti korupci důvěryhodný. Nutno dodat, že sedmapadesátiletý Jan Kubice, který stál v čele ÚOOZ od ledna 1995 do prosince 2007. Od policie odešel počátkem roku 2008 po neshodách s tehdejším ministrem vnitra Ivanem Langrem (ODS) a vedením policie.

Ještě jedno překvapení nám připravil premiér Petr Nečas v souvislosti s řešením vládní krize. Alexandr Vondra zůstává na ministerstvu obrany, a to i přes nedořešenou korupční kauzu ProMoPro. Vládní kabinet s „Johnovou údajně protikorupční trafikou“ po takovýchto kosmetických úpravách bude však těžko čekat, že mu většina Poslanecké sněmovny vysloví důvěru, zvláště pak opoziční ČSSD. Nelze přece věřit tomu, že boj s korupcí může myslet vážně někdo, kdo politiku používá nejčastěji jako prodlouženou ruku byznysu. Nikoli vůle sloužit zájmům země, ale zachování vlastních mocenských pozic a výhod, to je pravý motiv, proč tato zkompromitovaná vláda stále ještě nechce sbalit svých „pět pravicových švestek“. Místo toho nám premiér Petr Nečas připravil s koaličními partnery poněkud opožděný koaliční „apríl“, málokdo se mu však v těchto krizových dnech dokáže smát.

Domnívám se, že po všech koaličních aférách, kterými jsou voliči nejen otráveni, ale ba přímo zhnuseni, nemluvě o nespravedlivých tzv. reformách, prosazovaných silou a bez potřebného dialogu s opozicí, už neexistuje jiné východisko z tohoto politického bahna než předčasné volby.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama