Ludvík Šulda, BBA

Poctivost se musí vyplácet
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.04.2016 9:51:39

Babišovo ANO dostává trhliny

Babišovo ANO dostává trhliny

Babišovo hnutí spíchnuté horkou jehlou se rozpadá. Včerejšek přinesl mnoha Prostějovanům překvapení. Ti zasvěcenější však již tolik překvapeni nebyli.

Po neshodách uvnitř prostějovské organizace ANO, které vyvrcholily tím, že někteří její ambiciózní členové a současní zastupitelé za ANO ve Statutárním městě Prostějov nebyli umístěni na kandidátku ANO pro krajské volby, odešli tři zastupitelé za ANO spolu s několika dalšími řadovými členy z tohoto hnutí. Po loňském vystoupení dvou zvolených zastupitelů za ANO z jejich klubu tak má nyní klub ANO v prostějovském zastupitelstvu pouze jednoho člena, tím je předseda poslaneckého klubu ANO Faltýnek. Stačí si připomenout, že v obecních volbách v roce 2014 skončilo ANO v Prostějově druhé s téměř 16 % hlasů a šesti mandáty. Právě odešlí zastupitelé Filouš a Švec způsobují v současné chvíli radnici nemalé vrásky, stává se totiž jen velice zřídka, že zastupitelé města jdou proti svému městu a snaží se ho připravit o peníze. Odstoupivší zastupitelé Filouš a Švec v Prostějově nechvalně prosluli také tím, že, ač zastupitelé města Prostějov, jdou proti zájmům města a daňových poplatníků a požadují, aby město vracelo dotaci ve výši 15 milionů Kč plus stejně velké penále. Opakovaně požadují po Ministerstvu vnitra ČR, aby prozkoumalo podle jejich názoru nezákonný postup města, přitom odbor veřejné správy, dozoru a kontroly MV ČR jasně konstatoval, že prostějovský magistrát nepochybil. V kauze se jedná o nájemní smlouvu mezi městem Prostějov a Univerzitou Tomáše Bati ve Zlíně a následné využití budovy, ve které univerzita sídlila po jejím odchodu z Prostějova. Výše zmínění zastupitelé požadují vrátit státu dotaci na rekonstrukci této školy, ta byla původně přísně vázána na to, že budovu bude využívat Univerzita Tomáše Bati. Po jejím odchodu z Prostějova však radní za souhlasu Ministerstva vnitra ČR sehnali jiné využití této budovy. Kauza prostějovských zastupitelů ANO tak jen několik měsíců před krajskými volbami ukazuje, že nestačí ani peníze Babiše ani autorita Faltýnka. V hnutí je velké množství ambiciózních jedinců a s blížícími se krajskými volbami jejich počet poroste. Svou kandidaturou, jak se ukazuje, však z valné většiny sledují pouze svůj vlastní prospěch a zájmy občanů jsou pro ně kdesi vzadu, potřebují pouze jejich hlasy ke svému zvolení a teplým a dobře placeným postům.

Ludvík Šulda, kandidát KSČM pro volby do Zastupitelstva Olomouckého kraje

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama