Česká Lípa [okres Česká Lípa]

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.04.2016 12:55:18

Lidé z Manušic a Častolovic získají lepší spojení

Lidé z Manušic a Častolovic získají lepší spojení

Českolipští radní schválili změnu jízdního řádu MHD Česká Lípa linky 206, která spočívá v zavedení dvou nových spojů. Vyhověli tak připomínkám a podnětům občanů Manušic a Častolovic k novému jízdnímu řádu.

Českolipští radní schválili změnu jízdního řádu MHD Česká Lípa linky 206, která spočívá v zavedení dvou nových spojů. Vyhověli tak připomínkám a podnětům občanů Manušic a Častolovic k novému jízdnímu řádu. I když rozhodnutí bude město stát peníze navíc.

 „S lidmi z těchto částí jsme hovořili, poukazovali na to, že jim starý jízdní řád vyhovoval více, akceptovali jsme jejich názor, že nyní schválená spojení opravdu potřebují,“ uvedla starostka města Romana Žatecká. „Uvědomujeme si, že veřejná doprava je důležitá služba pro naše obyvatele, zejména pro ty z okrajových částí města, v takové souvislosti jsou lidé na prvním místě a nelze myslet na výnosy, zisk,“ zdůraznila starostka.

Nový spoj č. 19 linky č. 206 bude mít odjezd v 8:15 hod. z výchozí zastávky Sídliště Lada, pojede přes Častolovice a Manušice, přijede v 8:35 hod. na zastávku Antonína Sovy a pokračuje do cílové (konečné) zastávky Hlavní nádraží s příjezdem v 8:46 hod. Tento spoj bude určen především pro školáky z Častolovic a Manušic jezdící na druhou vyučovací hodinu.

Nový spoj č. 20 linky č. 206 bude mít odjezd v 15:20 hod. z výchozí zastávky Hlavní nádraží, přijede na zastávku Antonína Sovy v 15:32, pokračuje do Manušic, Častolovic a končí na zastávce Sídliště Lada v 15:51. Tento spoj bude určen především pro školáky z Častolovic vracejících se z vyučování a nově ho budou moci využít i žáci z Manušic, kteří mají zajištěno spojení linkou č. 456.

Zavedení dvou nových spojů od 12. 6. 2016 navýší roční dopravní výkon o 4 156 km a náklady na provozování MHD o 176 000 Kč. Ostatní spoje linky č. 206 zůstávají beze změn.



Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama